Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Febrer als museus de la ciutat

25/01/2018
Jardí del Museu Romàntic Can Papiol Jardí del Museu Romàntic Can Papiol

Un taller de Carnaval al Museu Papiol, un chill out i una visita per les obres preferides del públic del Balaguer, i una visita a una barca des de l'Espai Far, activitats destacades

Arriba el mes de febrer i els museus de la ciutat no aturen l'activitat. El Museu Víctor Balaguer enceta el mes diumenge 4 de febrer amb la celebració del Primer diumenge de mes, amb entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions a les 12 h.
Dissabte 17, a les 11.30 h, visita familiar al Museu, dinamitzada i adaptada perquè els més petits coneguin el museu i la història d'algunes peces. En acabar, es realitzarà una activitat plàstica al voltant de les col·leccions. Adreçat a infants a partir de 4 anys acompanyats d'un adult, que pagarà 4 euros. Cal fer reserva prèvia.
Diumenge 18, a les 12 h, "Tu tries!", una visita que recorrerà la història i singularitats de les cinc obres preferides del públic del museu, escollides en una enquesta a través de les xarxes socials. Més informació a www.victorbalaguer.cat. Costa 4 euros per persona i cal reservar.
Diumenge 25, a les 12 h, "La tomba de Sennedjem", a través de la col·lecció egípcia del Museu, donada per Eduard Toda el 1886, farem un viatge en el temps per a conèixer la tradició i l'art de l'Antic Egipte. Es finalitzarà amb un tast de dolços àrabs. Costa 6 euros per persona, amb reserva prèvia.
Dimecres 28, a les 19 h, cicle "Chill out de mites i art". Envoltats de catifes i coixins, crearem l'atmosfera perfecta perquè la directora del Museu, Mireia Rosich, parli d'històries i símbols ocults en les obres d'art. En aquesta sessió: "Penélope i les dones que filen". Finalitzarà amb una copa de cava. Val 6 euros per persona i cal fer reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

A banda de les activitats, aquest mes de febrer ve marcat per l'exposició temporal: "Alexandre de Cabanyes (1877-1972). La captura de l'instant", que es podrà visitar del 25 de febrer fins a l'1 de juliol. Paral·lelament, a la Masia d'en Cabanyes, es podrà visitar "Alexandre de Cabanyes (1877-1972). L'entorn perpetuat", del 25 de febrer fins al 24 de juny.
Com a activitats complementàries a l'exposició, dimecres 21 de febrer a les 19.30 h es farà la presentació del catàleg "Alexandre de Cabanyes (1877-1972). L'últim modernista" al saló de plens de l'Ajuntament amb entrada lliure. I dissabte 24 de febrer s'inauguraran les dues exposicions commemoratives del pintor Alexandre de Cabanyes, a les 12 h a la Biblioteca Museu Balaguer i a les 13.15 h a la Masia d'en Cabanyes, amb servei d'autobús per a desplaçar-se entre les dues institucions.

Pel que fa al Museu Romàntic Can Papiol, dissabte 3 de febrer a les 11 h es farà un taller de Carnaval, perquè els infants de 6 a 12 anys ajudin a decorar la façana de Can Papiol amb els mantons més originals. El taller costa 2 euros per infant i cal fer reserva prèvia.
Diumenge 4 de febrer se celebra el Primer diumenge de mes, amb entrada gratuïta i visita comentada a les col·leccions a les 12 h.
Dissabte 24, a les 17 h, "L'hora de la xocolata". En època de Francesc de Papiol, la xocolata era la beguda per excel·lència del moment. El menjador de la casa es prepara per a compartir una visita sobre l'oci i els costums del 1800, en companyia d'un tast de xocolata calenta, amb la col·laboració de la Xurreria Trifón i cal reservar.
Diumenge 25, a les 11 h, visita familiar a Can Papiol. Dinamitzada, enfocada a un públic familiar, per conèixer la història de la casa i dels seus habitants. Adreçat a infants a partir de 6 anys, acompanyats d'un adult, que pagarà 4 euros. Amb reserva prèvia.

Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Finalment, a l'Espai Far, diumenge 4 hi haurà, com cada primer diumenge de mes, entrada gratuïta i visita comentada a les 12 h. Cal reserva prèvia.
Diumenge 18, a les 12 h, taller familiar "Toca-toca mariner". Descobrim, toquem i aprenem sobre els animals, vegetals, i altres objectes que podem trobar al mar. Un taller de descoberta i conscienciació per a tota la família sobre la necessitat de cuidar els nostres mars i oceans. Adreçat a infants a partir de 3 anys acompanyats d'un adult. Costa 2 euros per infant, i és gratuït per a l'acompanyant adult. Cal fer reserva.
Divendres 23, a les 18.30 h, Converses a La Farola: "Els canons del Museu del Mar". Xerrada sobre arqueologia subaquàtica centrada en la recuperació dels canons napoleònics de la col·lecció del Museu del Mar de Vilanova i la Geltrú. A càrrec de Pere Izquierdo, arqueòleg; i Toni Arenes, president del SARC (Centre d'Activitats Recreatives Subaquàtiques). És una activitat gratuïta que es farà a cavall entre l'Espai Far i el Molí de Mar.
Finalment, dissabte 24 a les 11 h es fa una activitat estrella: "Puja a la barca: l'ofici petit". Una visita a la barca d'Eduard Escolar, pescador dedicat a la pesca artesanal. La visita finalitza amb un tast mariner de pop amb patates al jardí de l'Espai Far. Costa 7 euros per persona, i cal reservar prèviament.

Totes les activitats de l'Espai Far requereixen reserva prèvia, trucant al 600.509.223, o bé escrivint a espaifar@vilanova.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00