Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Tom Carr porta el seu muntatge 'Reverberatio' a La Sala

07/11/2013
'Reverbetario', de Tom Carr   'Reverbetario', de Tom Carr

L'exposició es complementa amb una instal·lació lumínica a la plaça de les Casernes

Aquest divendres s'inaugura a la Sala de les Voltes del Centre d'Art Contemporani La Sala el muntatge Reverberatio, de Tom Carr 

L'exposició Reverberatio ens mostra el procés de la recerca creativa que Tom Carr ha portat a terme amb l'evolució de la seva obra. Un intens i significatiu treball de síntesi que li permet prescindir de les parts més supèrflues fins arribar a la veritable essència de la forma.

La presentació de l'exposició s'ha fet aquest matí i ha comptat amb la presència de l'artista i de la regidora de Cultura, Marijó Riba. En la seva intervenció, la regidora ha parlat de "l'art com a reivindcació, essent potser el contemporani el que més. Tot i així, també és el que costa més d'apropar al públic. Nosaltres, a més a més, l'hem volgut portar al carrer, concretament a la plaça de les Casernes, on es podrà veure part del muntatge amb una instal·lació lumínica, on el ciutadà pot interaccionar amb l'obra." 

Presentació expo Tom Carr

La comissària de l'exposició, Fina Duran, ha agraït el fet de poder portar aquest muntatge a La Sala. "L'espai deixa veure les obres de Tom Carr de la millor manera. Són formes que reverberen, que van creant colors i volums. D'aquí el títol. És la mostra del treball que ha fet l'artista en la seva recerca de la forma, de la forma primigènia." La comissària ha afegit que "també l'artista creix i reverbera, surt de La Sala i va fins a la plaça de les Casernes, on l'espectador interactua en un joc de llums i ombres".

L'expansió de l'energia primigènia de la forma, des del centre cap a l'exterior, és l'eix que genera la força d'aquestes obres, les quals ens permeten fer un recorregut imaginari per a la seva transformació: a partir de la potència generada pel cercle, sorgeix una espiral que creix sobre si mateixa i es transforma en hèlix, per arribar a quedar fixada en la piràmide.

Tom Carr, per la seva banda, ha explicat "tot i no ser la primera vegada que exposem aquest muntatge, l'obra en conjunt sempre és diferent. I aquí, donat l'espai, encara va més enllà. Com a concepte ens hem de quedar amb la precarietat, un concepte recorrent en l'evolució de l'obra. Primer trobem una obra massissa que cada vegada es fa més lleugera i més precària amb el pas del temps. I tenim la participació; es crea un diàleg amb l'espectador". 

Tom Carr 02

Reverberatio s'inicia a la sala d'exposicions i des d'aquest punt central crea una força que s'expandeix fins a l'exterior.

Una conjunció de llum i ombres arriba a la plaça de les Casernes de la mà de TCteamwork, equip format pel mateix Tom Carr juntament amb Lourdes Santandreu Planas i Massimiliano Moro. Un equip que suma mirades i creativitat per generar unes peces actives, on l'espectador passa a formar part de l'experiència artística, de manera atzarosa i en llocs no buscats, a través de la dualitat llum/ombra.

Lourdes Santandreu ha explicat que "dos focus, un de groc i un de blau, projecten les siluetes de la gent que passa per davant d'ells. Són unes ombres amables".

L'exposició, organitzada pel Centre d'Art Contempoani La Sala i Itinerart (Itinerància d'exposicions i obres d'art i gestió cultural), es podrà veure fins al 5 de gener de 2015, i comptarà amb diverses activitats complementàries:una visita comentada a càrrec de l'artista, el diumenge 1 de desembre a les 12 h, i el taller infantil de Nadal, Juguem amb la llum, el divendres 27 de desembre a les 18 h. El taller és gratuït però té places limitades, per la qual cosa cal fer reserva prèvia.

Per a més informació consulteu el dossier de l'exposició.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00