Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Medi ambient > Notícies > Detall de la notícia

L'espai de medi ambient i sostenibilitat

Vilanova i la Geltrú s'adhereix a la campanya l'Hora del Planeta

30/03/2012
    Apaga el llum, encén el planeta !    Apaga el llum, encén el planeta !

Aquest dissabte es convida a tothom a fer el gest d'apagar els llums, entre les 20.30 i les 21.30 hores

Aquest dissabte 31 de març se celebra la campanya L'Hora del Planeta. Es tracta d'una iniciativa de l'ONG WWF que es ve organitzant a nivell mundial des de fa 6 anys i que l'any passat va aconseguir que 5.251 ciutats, de més de 135 països i territoris d'arreu del món, s'hi adherissin.

Enguany, el lema d'aquesta campanya de sensibilització en defensa del medi ambient i en contra del canvi climàtic és "apaga el llum, encén el planeta", i té com a objectiu aconseguir mobilitzar 6.000 ciutats d'arreu del planeta i prop de 2.000 milions de persones.

Vilanova i la Geltrú és una de les ciutats que s'ha afegit a la campanya. És per això que des de l'Ajuntament de la ciutat s'ha decidit apagar els llums, entre les 20.30 i les 21.30h, de les façanes del Mercat Central, de l'edició Neàpolis, del Teatre Principal, del castell de la Geltrú, així com una part de l'enllumenat de la plaça de la Vila i de la rambla Principal.
Mercat del centre
A banda de l'apagada, des del consistori es vol posar de manifest la importància de participar en gestos simbòlics com el de dissabte, ja que són accions com aquestes les que ajuden a generar els compromisos necessaris, per part de tota la ciutadania de Vilanova i la Geltrú, per la millora del nostre entorn i en la defensa d'una sostenibilitat econòmica, social i mediambiental. Apagar durant una hora tots els llums possibles és un símbol que s'ha convertit en un moviment capaç d'unir a persones d'orígens i cultures molt diverses per un desig comú, el de protegir i defensar el nostre planeta

A Catalunya, a més de Vilanova i la Geltrú, també s'hi han adherit altres ciutats com Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Sabadell, Terrassa, Mataró, Figueres, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern.

L'ONG WWF (World Wide Fund For Nature) és una organització independent creada l'any 1961 a Suïssa, amb l'objectiu d'aturar la degradació ambiental de la Terra i de construir un futur on l'ésser humà visqui en harmonia amb la natura, conservant la diversitat biològica mundial, assegurant l'ús sostenible dels recursos naturals i promovent la reducció de la contaminació i el consum desmesurat.

Per adherir-vos-hi o per a més informació podeu consultar el web de la campanya

Enllaç al vídeo oficial de la campanya


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00