Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

El FIMPT se celebrarà de l'1 al 3 de juny de 2018

30/10/2017
Presentació FIMPT i Kepa 350     Presentació FIMPT i Kepa 350

La 38a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional ja ha presentat el primer cap de cartell, Kepa Junkera

El FIMPT 2'018 ja ha anunciat dates. El primer cap de setmana de juny, Vilanova i la Geltrú acollirà la 38a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional, un festival que segueix apostant fort per ressituar-se al que havia estat. Ressituant-se i consolidant-se en el temps -a l'estiu-, i en l'espai –repetint escenaris d'èxit com la plaça del Port, la plaça de la Vila i el Teatre Principal-.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, recordava en roda de premsa que "es tracta d'una clara aposta política per la música popular i tradicional, no només de l'Ajuntament, sinó també d'administracions superiors com la Generalitat i la Diputació de Barcelona, que des de l'any passat han augmentat els recursos que hi destinen".
La regidora també ha parlat del festival "com una plataforma per a músics i creadors, ja que la música popular i tradicional és la nostra riquesa, un tret identitari".
I és per aquesta aposta per la qualitat que el FIMPT ha escollit com a primer cap de cartell un habitual del festival, el basc Kepa Junkera, que dijous va ser a Vilanova per presentar el seu nou treball, FOK.
Presentació FIMPT i Kepa 250
El director artístic del FIMPT, Jordi Paulí, es mostrava mot satisfet de la consolidació de les dates d'estiu, que "permeten gaudir del mar, de la ciutat, de la platja i del bon temps que tenim a Vilanova i la Geltrú". Alhora, destacava que tornar a portar Junkera "és un sinònim de projectes musicals de qualitat. Com aquest FOK, que permetrà gaudir d'un espectacle únic, que incorporarà músics de la ciutat".

Per la seva banda, l'artista de la trikitixa va explicar que el FIMPT és una de les tres cites que l'han marcat a Catalunya, juntament amb el Centre Artesà Tradicionàrius i les trobades d'acordionistes a Arséguel. Kepa Junkera pensa que la música mediterrània està molt connectada, i ha volgut fer un treball amb música catalana tradicional, però mirant al futur. Per això s'ha envoltat de més 200 músics de Catalunya, el País València, les Illes Balears o l'Alguer. "FOK és un disc doble, molt intens i poderós, amb 160 minuts de música amb la qual he volgut anar directe al cor, a l'emoció, que forma part de mi".
Així, s'hi por trobar versions de La Balanguera, El Rossinyol, Els segadors, la Muixeranga d'Algemesí o El lladre.
Presentació FIMPT i Kepa detall
Junkera anuncia que el concert del FIMPT, divendres 1 de juny, serà un concert amb moltes sorpreses, on implicarà molta gent. I és que està convençut que "cal tenir fer en el que tu creus que val la pena, oblidant-se del mercat i de les modes".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00