Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Joventut > Notícies > Detall de la notícia

Tret de sortida del programa Èxit, adreçat al jovent

07/11/2017
Més informació a l'Oficina Jove Més informació a l'Oficina Jove

Amb una programació quadrimestral, Èxit, proposa una oferta formativa, experimental i vivencial, el més variada possible.

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Oficina Jove Garraf posen en marxa aquest mes de novembre el programa Èxit. Una versió actualitzada del projecte educatiu que s'ha dut a terme a l'Oficina Jove durant els darrers quatre anys.

Èxit, neix de la resposta a les necessitats del jovent de la ciutat, expressades a la diagnosi del Pla Local de Joventut, i de l'anàlisi de professionals que treballen amb joves, en temes de formació i treball. Èxit planteja un projecte basat en l'educació no formal, amb l'objectiu de donar eines als joves, per tal que puguin millorar la seva formació i capacitat d'emancipació.

La regidora de Joventut, Blanca Albà, ha mostrat el seu convenciment que aquesta reformulació del projecte representarà una notable millora "perquè implementem les necessitats que s'han evidenciat en el treball de diagnosi del Pla Local de Joventut, i perquè posem a l'abast dels i les joves, eines i propostes que han de servir per millorar el seu creixement personal i professional".

El projecte s'estructura d'acord amb un calendari anual d'activitats formatives, incidint en aquells col·lectius i persones que tinguin especials dificultats socioeconòmiques, per garantir que tothom se'n pugui beneficiar.

La programació del primer quadrimestre d'Èxit comença aquest dijous 9 de novembre amb un Taller de rap, rimes i ritmes urbans. El Taller, que es farà els dijous de 17 a 19 hores fins al 21 de desembre, té com a objectiu donar a conèixer la cultura hip hop i oferir nocions bàsiques d'escriptura en vers. Entre d'altres, els participants compondran cançons que seran enregistrades amb material professional. El taller és gratuït i està adreçat a joves d'entre 14 i 18 anys.

La segona proposta d'Èxit és el Curs de Director/a de Lleure infantil i juvenil que es durà a terme del 16 de desembre al 28 de gener. Està adreçat a majors de 18 anys, i el seu principal objectiu és preparar l'alumnat per intervenir educativament en el lleure infantil i juvenil, mitjançant el desenvolupament de tasques en coordinació i dinamització d'equips. Té una durada de 200 hores lectives i 130 hores pràctiques.

La programació del quadrimestre finalitza amb un cicle de Tallers de gestió emocional per a joves, que es durà a terme del 15 de febrer a l'1 de març. Es tracta de 3 tallers gratuïts, per a joves d'entre 14 i 25 anys, pensats per treballar l'autoestima, l'autoconeixement i l'assumpció de nous reptes i presa de decisions.

El primer taller Selfie s'impartirà el dijous 15 de febrer, i tractarà sobre l'autoestima, l'autoconcepte i l'autoimatge. El segon taller Autoconeixement es farà el dijous 20 de febrer. L'objectiu serà saber si coincideixen les aptituds i habilitat d'un mateix amb els seus interessos. El darrer dels tallers Presa de decisions es realitzarà el dijous 1 de març. En aquest l'alumnat aprendrà les tècniques i estratègies per assolir les decisions.

Totes les activitats d'Èxit requereixen inscripció prèvia i tenen places limitades. Per més informació es pot consultar als webs de l'Oficina Jove Garraf, www.oficinajove.cat/garraf i l'apartat de Joventut de la web municipal, www.vilanova.cat/joves

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00