Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Espai públic i mobilitat

Es col·loquen els distintius de qualitat de les platges de VNG

05/07/2017
null

Les banderes blaves i guardons de qualitat en destinació i ambiental ja onegen a les entrades de les platges de la ciutat

En el marc de la celebració de les festes de Sant Pere l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va procedir dijous 29, a col·locar al passeig de Ribes Roges les banderes blaves, de Qualitat Turística i de Qualitat ambiental que enguany han rebut les platges de la ciutat.

El quart tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Gerard Llobet i el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, respectivament, van ser els encarregats d'hissar les banderes que certifiquen la Qualitat Turística en Destinació, la Qualitat ambiental i de Seguretat amb què compten les platges de VNG. Enguany, segons va explicar el regidor de Serveis Viaris, Joan Giribet, han estat guardonades amb els distintius de qualitat SICTED i amb el guardó mediambiental d'Ecoplayas “les platges de Ribes Roges, d'Adarró, de Sant Gervasi, d'Ibersol i del Far”. Mentre que “els guardons de Bandera blava s'han atorgat a les platges de Ribes Roges, de Sant Gervasi i d'Ibersol”. Per a Joan Giribet, “els distintius col·loquen les nostres platges a l'alçada de les millores platges del país i serveixen per donar a conèixer els serveis que tenim i que són garantia de qualitat de les nostres platges”.

Aquest 2017 la platja de Ribes Roges ha rebut a més una segona Bandera blava temàtica d'Informació i Educació Ambiental per l'adhesió de l'Ajuntament de la ciutat a projectes i activitats d'educació ambiental i divulgació científica com a membre del Consorci Colls-Miralpeix-Costa Garraf. En relació a aquest guardó, el regidor de Medi Ambient de VNG, Gerard Llobet ha afirmat que “la distinció és el reconeixement a la feina que fem amb l'Agenda 21 escolar a través del Consorci els Colls-Miralpeix”. Per a Gerard Llobet la platja “és un espai natural que volem potenciar per un turisme més responsable i sostenible”.

Entre les activitats que es desenvolupen en aquest projecte que ens han fet mereixedors d'una segona Bandera blava destaquen les activitats realitzades amb les escoles sota el lema ‘Volem una platja neta!'; les jornades sobre Governança del Litoral; visites guiades per donar a conèixer els valors de la platja natural protegida; suport i col·laboració amb els gestors que realitzen projectes d'investigació i protecció de l'espai marí o jornades com el ‘Coastwatch Garraf' una trobada amb voluntaris per fer observació de les platges de VNG i recollir dades sobre l'estat general d'aquests espais.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00