Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Urbanisme i habitatge > Notícies > Detall de la notícia

L'espai d'urbanisme i habitatge

Comunicat en relació a la situació urbanística de la finca El Padruell

28/06/2017

L'acord de modificació puntual del Pla General per requalificar com a sòl no urbanitzable una part de la finca El Padruell, data d'abril de 2015. El Grup Municipal de la CUP també va votar favorablement l'acord

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú d'abril de 2015 va aprovar inicialment per unanimitat la modificació puntual del Pla General d'Ordenació per requalificar una superfície com a clau 18 (sòl no urbanitzable), zona de sòl de valor agrícola, a la finca El Padruell, de Vilanova i la Geltrú.

Amb aquest acord favorable de la totalitat del Consistori vilanoví de l'anterior mandat, inclòs el Grup municipal de la CUP, hi havia la voluntat de fer possible l'elaboració d'un Pla Especial que regularitzés l'activitat de les caves i la situació en que es trobava aquesta finca en sòl agrícola, qualificada en part, com a clau 20 ( zona d'afectació i servitud), adequant el planejament urbanístic a la realitat del territori, ja que sobretot després de la construcció de l'autopista C-32, va fer desaparèixer un ramal del Torrent d'en Parellada.

Actualment, després de l'aprovació inicial unànime del Consistori l'any 2015 d'aquesta modificació puntual del Pla General, s'està treballant sobre l'aprovació provisional conjuntament amb la Generalitat de Catalunya. Un cop es tramiti, correspon a la Comissió Territorial d'Urbanisme la seva aprovació definitiva, moment en que seria possible elaborar el Pla Especial d'aquest sector que ordeni i reguli l'activitat vitivinícola. Cal recordar a més a més, que l'aprovació inicial de la modificació del Pla General, va comptar amb tots els informes favorables, especialment mediambientals i de l'Agència Catalana de l'Aigua.

El Govern municipal, després de conèixer la decisió del Grup municipal de la CUP d'informar la fiscalia de Vilanova de l'acord unànime del Consistori l'any 2015, ha manifestat la plena disposició a lliurar tota la documentació i informació que la fiscalia sol·liciti a l'ens municipal.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00