Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Educació, Ocupació i Treball > Notícies > Detall de la notícia

L'espai d'educació, ocupació i treball

L'EFAV impartirà un nou itinerari formatiu que posa en marxa el SOC

01/09/2017
null

Es tracta d'un itinerari formatiu adreçat a l'obtenció de la Llicència de manteniment d'aeronaus

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha posat en marxa un nou itinerari formatiu que s'impartirà a través de l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) de l'Ajuntament de VNG. L'objectiu d'aquest nou itinerari és l'obtenció de la Llicència de Manteniment d'Aeronaus (LMA) i l'assoliment de la categoria professional de Mecànic/a certificador/a, que és el professional responsable de donar el vist-i-plau d'una aeronau o d'un component després d'una intervenció de manteniment.

Aquest nou itinerari formatiu és fruit del treball conjunt entre l'EFAV/IMET i el SOC per donar d'alta dues especialitats formatives del Servei Públic d'Ocupació Estatal: Manteniment d'estructures d'aeronaus i Manteniment d'avions amb motor de turbina LMA B1.1, ambdues necessàries per obtenir el certificat de reconeixement Europeu de la formació bàsica en manteniment d'avions amb motor de turbina. Aquest certificat juntament amb dos anys d'experiència pràctica en el manteniment d'aeronaus operatives, permet obtenir la Llicència de Manteniment d'Aeronaus.

L'EFAV, centre integrat a l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET), disposa de l'autorització de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria per realitzar la formació de personal certificador amb Llicència de Manteniment d'Aeronaus B1.1 i una dilatada trajectòria en la formació de professionals del sector. En aquest sentit des del Servei d'Ocupació de Catalunya s'assenyala que la formació de mecànica d'avions compta amb gairebé el 100% d'inserció laboral. Així mateix, la indústria de l'aviació ha fet una estimació sobre el nombre de professionals que haurà d'incorporar entre 2017 i 2035 i ha quantificat la previsió en més de 2 milions de nou personal qualificat, dels quals 700.000 correspondran a tècnics de manteniment d'aeronaus.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00