Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Infància i adolescència > Notícies > Detall de la notícia

Vilanova per a la infància

Instal·lació a la plaça de la Vila per Nadal

21/12/2017
Robot Ferroluar Robot Ferroluar

Els dies 28, 29 i 30 es podrà veure una fàbrica imaginària de robots gegant

La plaça de la Vila serà un dels punts neuràlgics de les activitats nadalenques a Vilanova i la Geltrú. I una de les activitats més vistoses serà la instal·lació dels robots F.E.R.R.O., que finalment substituirà l'anunciada instal·lació “El jardí mecànic” prevista per als dies 27, 28 i 29 de desembre.

VNGInclusió portarà a la ciutat els dies 28, 29 i 30 de desembre, a càrrec de FERROLUAR, empresa que treballa en projectes d'inserció amb joves en risc d'exclusió social i utilitza material reciclat per a desenvolupar les seves obres. La idea principal d'aquesta instal·lació, titulada “La Fàbrica de Robots” , és no deixar ningú indiferent amb la recreació d'una fàbrica imaginària de robots de joguina gegant. Es podrà intervenir d'una forma activa o de contemplació, tant dels moviments de les màquines com de les reaccions dels visitants.
Els robots i la nau estan inspirats en antigues joguines dels anys 50 i pel·lícules antigues d'invasions alienígenes. Tot això crearà un còctel de dimensions importants per incitar a jugar als més petits i a retrobar sensacions de la infantesa als més grans.

Consta de diverses parts, de diferents dimensions: la fàbrica, on hi haurà l'estructura de muntatge dels elements que componen els robots: caps, braços, cames i pinces interactius, campanes mecàniques, sirenes de llum o antenes desplegables estaran disponibles per als obrers que treballin a la fàbrica.
La segona part són els elements de decoració: piles amb la mida dels robots, ventiladors gegants i piles de caixes estaran disponibles per a qui hagi de fer un descans mentre observa als treballadors.
I la tercera part és el robot acabat amb quadre de comandaments per reprogramar-lo. Els operaris de la fàbrica hauran de fer els automatismes de moviment necessaris per aconseguir una bona sincronització, graduant els moviments dels braços, del cap i del cos, així com el so que emetrà. Una càmera situada al cap i una pantalla al quadre de comandaments no deixaran que s'escapi cap imatge.

Aquesta instal·lació serà a la plaça de la Vila els dies 28, 29 i 30 de desembre, però la resta de dies són moltes les activitats de Nadal que es faran a la plaça de la Vila i als carrers del centre, com la instal·lació dels arbres de Nadal a la plaça de les Neus i el passeig Marítim, els tions gegants de Nadal a diversos indrets de la ciutat, o el Mercat d'artesania de Nadal i Reis, que serà fins al 7 de gener, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h a la plaça de la Vila i a la rambla Principal.

A la mateixa plaça es faran diversos tallers artístics de Nadal: amb Lluís Amaré els dies 27, 28 i 30 de 18 a 20 h, amb Isabel Alonso del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, matí i tarda; i amb Laura Llahí divendres 29 i dissabte 30 d'11 a 13 h.

La plaça de la Vila també acollirà una sessió de ball al carrer, amb una coreografia per animar tothom a ballar, dissabte 30 de 18 a 19 h, o el Taller Tecno Fanaled de Reis dimecres 3 i dijous 4 de gener, de 18 a 19 h i de 19 a 20 h. Un taller que també es farà dijous 4 de gener al Mercat de Mar, i divendres 5 de gener al Mercat del Centre.

Les activitats de dinamització del centre comercial aquest Nadal es completen amb la gimcana de Viu Comerç “Descobreix el rei mag preferit de cada botiga”, el Mercat de Pintors fins al 5 de gener a la plaça de les Neus, o la Cercavila Musical de Nadales que surt aquest divendres 22 a les 18 h des de la plaça de la Neus, a càrrec de la Banda de música Mestre Montserrat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00