Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Concert diumenge per recordar Eduard Toldrà

05/12/2017
Lluïsos Cobla Lluïsos Cobla

La Lluïsos Cobla de Taradell serà l'encarregada de repassar el seu repertori

Aquest diumenge la programació Escena porta a l'Auditori Eduard Toldrà el concert dedicat al vilanoví que dóna nom a l'equipament. El "Recordant Eduard Toldrà" d'enguany ha volgut convidar la formació degana en aquesta especialitat: Lluïsos Cobla, fundada a Taradell el 1876.
Quan el músic vilanoví va néixer, la cobla osonenca ja portava vint anys tocant per Catalunya. És per això que en el repertori d'aquest memorial dedicat a la vinculació d'Eduard Toldrà amb la cobla es combinaran composicions de Toldrà amb sardanes de l'època, com Les Aures de la Muntanya (de Càndid Candi, de 1877), La Guerra de Cuba (d'Agustí Cervera, de 1898) o la Sardana per a piano d'Enric Granados (de 1890, reinstrumentada per Esteve Molero), peces que formen part del llibre - CD de celebració dels 140 anys de Lluïsos Cobla.

Esteve Molero serà l'encarregat de dirigir el concert, i recordava en l'acte de presentació que "s'ha volgut vincular la música de Toldrà amb la dels seus contemporanis, amb la qual cosa es podrà veure com ha evolucionat la sardana i la música catalana".

El concert serà diumenge a les 19 h, i les entrades es poden comprar dissabte de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal, o per Internet a www.auditoritoldra.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00