Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Infància i adolescència > Notícies > Detall de la notícia

Vilanova per a la infància

Comença l'activitat als Centres Oberts de VNG

26/10/2017
Centres Oberts VNG Centres Oberts VNG

Aquest curs s'introduirà la pedagogia Montessori durant l'estona de reforç.

Els Centres Oberts de Vilanova i la Geltrú han iniciat aquest mes d'octubre les activitats corresponents al curs 2017-2018.

La principal novetat d'enguany és la introducció, durant l'estona de reforç, de la pedagogia Montessori. Un mètode que té com a objectiu ajudar l'infant a obtenir un desenvolupament integral, de manera que pugui assolir el màxim grau de les seves capacitats intel·lectuals, físiques i espirituals.

El nou mètode de reforç es realitza gràcies a la col·laboració de l'associació Montessori i la Geltrú, impulsada per Marcela Uroz i Cristina Garduño. Una associació que busca millorar l'educació dels infants aportant idees i fent xarxa entre els educadors/es de la ciutat. Per tal d'adquirir les competències d'acompanyament educatiu Montessori, els educadors/es dels Centres Oberts de VNG van rebre formació durant el juny. A més, durant tot el curs, l'associació treballarà amb els professionals de cada centre obert per tal d'adaptar la metodologia a cada grup.

La xarxa de Centres Oberts també continuarà treballant durant aquest curs per afavorir la participació de les famílies, creant espais on puguin aportar la seva visió del servei i propostes de millora. Es continuarà facilitant i oferint a tots els infants i adolescents activitats lúdiques i educatives, sortides, tallers, jocs i celebracions del calendari, com la Castanyada, el Nadal o el Carnaval, i es donarà continuïtat a la metodologia assembleària perquè els participants opinin i facin les seves reflexions al finalitzar el servei.

Xarxa de Centres Oberts

Des de l'any 2013 els Centres Oberts de la ciutat treballen per l'acompanyament escolar, la promoció de les habilitats socials dels participants, la facilitació de circulació social i el treball de les famílies. Una tasca que es fa de manera coordinada amb els centres educatius de cada participant, amb treball conjunt i compartit amb cada família, amb els Serveis Socials, i amb les entitats i associacions col·laboradores.

Més informació

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00