Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Joventut > Notícies > Detall de la notícia

Les 8 propostes guanyadores dels pressupostos participatius 2017, en marxa

25/01/2018
Instal·lació de passeres de formigó Instal·lació de passeres de formigó

Avui s’ha col·locat la passarel·la de formigó a la platja. Les caixes niu, els passos de vianants, els desfibril·ladors i l’ombra a la Ginesta, fets.

 Les vuit propostes guanyadores dels Pressupostos participatius 2017 a VNG estan en marxa. Aquest matí s'ha col·locat la passarel·la de formigó a la platja de la República, que forma part de la proposta per millorar l'accessibilitat a les platges de la ciutat.

Passareles pressupostos ParticipatiusEls altres projectes que ja s'han executat i estan en marxa són les caixes niu per combatre el mosquit tigre, la instal·lació de desfibril·ladors als centres cívics, casal de gent gran i COMPEX, la zona d'ombra a l'escola Ginesta i les millores als passos de vianants.


El regidor de participació ciutadana, Juan Luís Ruiz, recorda que "la primera experiència de pressupostos participatius era una prova, per veure com funcionaria, i va ser un èxit total. A partir d'aquí és evident que nosaltres seguirem apostant per aquest model". Un total de 320 persones o col·lectius van presentar una proposta a la primera edició de pressupostos participatius, i 1.899 persones van votar per escollir les guanyadores. "Per nosaltres és un èxit que gairebé dues mil persones participin activament en un procés, és una xifra molt elevada" diu Ruiz. És per això que el govern preveu per aquest any repetir l'experiència i augmentar-ne la dotació econòmica. "La previsió és destinar-hi 160.000 €, però estem en fase de debat, veurem en el marc de la discussió pressupostària amb els grups polítics quina és l'aportació definitiva".
Pressupostos Participatius, caixes niu
El projecte de millora d'accessibilitat a les platges inclou la col·locació que s'ha fet avui de 35 metres de passera de formigó a la platja de la República i 378 metres de passarel·les de fusta que es col·locaran més endavant, quan els concessionaris dels nous xiringuitos hagin col·locat les passarel·les de formigó que els correspon.

El regidor de Serveis Viaris, Joan Giribet, ha parlat d'aquesta actuació, "que formPressupostos Participatius, pas de vianantsa part de la proposta de millorar l'accessibilitat de manera global a les platges de la ciutat. En total s'instal·laran 600 metres més de formigó i 300 de fusta". Giribet ha explicat també que "es pintaran els laterals de les passeres amb una línia blava per facilitar l'accés a les persones que tenen dificultats visuals".

Les tres propostes que restenPressupostos Participatius, desfibril·ladors per executar són el WI-FI gratuït en alguns espais públics de la ciutat, la millora dels equipaments audiovisuals del Teatre Principal i la creació d'una App per la neteja de la via pública. En el cas del WI-FI estan a punt de començar els treballs per la connectivitat de la plaça de la Vila. L'equipament de cinema està encarregat i s'instal·larà les pròximes setmanes i respecte l'aplicació per mòbil s'està treballant perquè sigui compatible amb els sistemes informàtics de l'Ajuntament.

Pressupostos Participatius, Ginesta


Pressupostos participatius 2017

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00