Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Gent gran > Notícies > Detall de la notícia

Vilanova per a la gent gran

La Mesa de la Gent Gran tracta temes com l'IBI, la via pública o la col·lecció de consells per a gent gran

15/06/2017
Casa Olivella, aquest matí Casa Olivella, aquest matí

Els regidors Blanca Albà, Glòria Garcia i Joan Giribet han presidit la Mesa, que ha comptat amb representants de les associacions de gent gran de la ciutat.

La sala noble de la Casa Olivella ha acollit aquest matí una nova trobada de la Mesa de la Gent Gran, durant la qual s'han tractat diversos temes, alguns dels quals han estat proposats des de les associacions de gent gran de la ciutat.

La regidora de Gent Gran, Infància, Joventut i Esports, Blanca Albà, el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, i la regidora d'Economia, Hisenda, Seguretat, RRHH i TIC, Glòria Garcia, han donat a conèixer diferents accions que s'estan duent a terme a la ciutat, com la que fa referència a les millores a la via pública i que s'estan materialitzant des de fa unes setmanes. Joan Giribet ha explicat que "hem intentat atendre el màxim de demandes veïnals pel que fa a l'asfaltat de carrers, prioritzant aquells que presentaven més deficiències" El regidor també s'ha referit a les millores que s'han dut a terme quant a jardineria, així com al projecte d'intervenció sobre el paviment de la plaça de la Vila, previst per a després de l'estiu.

La regidora Glòria Garcia ha resolt dubtes sobre l'aplicació de l'IBI, la Tarifació Social, o les Plusvàlues. Sobre aquesta qüestió, ha explicat que "mentre no tinguem la nova llei estatal a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aplicarem una moratòria a partir de l'any vinent" i ha recordat que en el cas de les dacions en pagament "l'ajuntament no cobra plusvàlua"

Altres temes tractats a la Mesa de la Gent Gran han estat sobre els dubtes que genera l'obligatorietat de realitzar la inspecció tècnica en edificis de més de 45 anys o sobre la nova col·lecció de díptics que impulsa la Regidoria de Gent Gran, que tal com ha explicat Blanca Albà, vol servir per aconsellar a les persones grans en temes com la seguretat, l'alimentació o els hàbits saludables, entre d'altres. "Aquesta acció és de caràcter transversal i si bé sorgeix de la Regidoria de Gent Gran compta amb la col·laboració de diferents departaments i serveis. En aquest cas ha comptat amb l'assessorament de la Policia Local de Vilanova, ja que està dedicat a la seguretat". (Díptic Seguretat)

Per últim la regidora ha fet referència a properes activitats adreçades a la gent gran, com la segona sardinada popular i ball a la plaça del Port, el 21 de juny, o la xerrada sobre la hipertensió, el 28 de juny.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00