Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Viquimarató fotogràfica organitzada per les biblioteques de VNG

02/09/2016

Aquesta activitat s'inclou en un projecte col·laboratiu de les biblioteques i bibliobusos de l'Alt Penedès i el Garraf

El matí del dissabte 1 d'octubre tindrà lloc la Viquimarató fotogràfica en la que hi participen la biblioteca Joan Oliva i la biblioteca Armand Cardona. L'activitat s'adreça a persones de totes les edats amb ganes de caminar i que els agradi fer fotografies, ja que la participació es pot fer en família, sol i/o acompanyat. Per prendre part cal inscriure's prèviament a la biblioteca o bibliobús més proper entre el 5 i el 24 de setembre.

Per a la realització d'aquesta activitats es compta amb la col·laboració de l'Agrupació Excursionista La Talaia i de l'associació Unesco Garraf.

La iniciativa sorgeix d'un projecte col·laboratiu de les biblioteques i bibliobusos de les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf, amb la participació dels municipis de Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Torrelavit i Sant Martí Sarroca i té per objectiu completar i actualitzar les fotografies dels edificis, espais naturals i monuments catalogats i declarats Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN) o Béns Culturals d'Interès Local (BCIL).

Wiki Takes... o Wikipedia Takes..., que es pot traduir com "La Viquipèdia pren [el teu municipi o ciutat]", és una gimcana fotogràfica amb el propòsit d'obtenir imatges en llicència lliure sobre un indret particular, on els participants aporten fotografies de tantes vistes locals com sigui possible per complementar articles de l'enciclopèdia.

Es tracta d'una activitat que acompleix una de les funcions de la biblioteca pública: esdevenir un punt neuràlgic del municipi, facilitar l'accés d'informació a la ciutadania, actualitzar els continguts dels seus fons locals i donar-los a conèixer. En definitiva, gràcies a la participació de la ciutadania s'aconseguirà aportar un granet de sorra a l'enciclopèdia multimèdia més gran i popular del món.

Més informació:
· Viquimarató fotogràfica

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00