Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Cap de setmana de teatre i música

02/11/2017
Masacre Masacre

L'obra 'Masacre' d'Alberto San Juan, i el concert 'Història del soldat', propostes del Principal i l'Auditori

Aquest cap de setmana el Teatre Principal ens proposa un viatge per la història del poder econòmic espanyol durant el segle XX: "Masacre. Una breve historia del capitalismo espanyol", de Teatro del Barrio.

Després de veure al Principal "Autorretrato de un joven capitalista", "Ruz-Bárcenas" i "El rey", ara Alberto San Juan ens farà viatjar una mica més enrere, a 1939, per posar l'ull en la història del poder econòmic d'aquest país.
Aquest espectacle en castellà es pregunta: Qui governa a Espanya?, En quina mesura el poder polític se subordina o no a l'econòmic? Qui té el poder econòmic, a Espanya? Com l'han aconseguit? Quina influència ha tingut el poder econòmic en el poder polític en els cicles successius de la nostra història recent?
Aquestes preguntes són l'origen de "Masacre". En aquest relat, teatralment lliure però amb voluntat de rigor històric, un home i una dona, sense cap mena de poder, es lleven un bon dia amb la intenció d'acabar amb el capitalisme a Espanya. S'aniran convertint successivament en les persones fonamentals del poder econòmic espanyol durant el segle XX i el trosset que portem del segle XXI.

Escrita i dirigida per Alberto San Juan, la interpreten ell mateix i Marta Calvó, en una producció de Teatro del Barrio.

Es podrà veure divendres, 3 de novembre, a les 21 h. Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat
En finalitzar l'espectacle, els espectadors podran gaudir d'una conversa amb la companyia en una nova sessió de l'Escola de l'Espectador que ofereix el Teatre Principal.

I diumenge és el torn de la música a l'Auditori Eduard Toldrà. Els Murtra Ensemble ens porta "Història del soldat", el violinista que va vendre l'ànima al diable, d'Igor Stravinsky i C. F. Ramuz.
Aquesta obra és sens dubte una de les obres més importants i apassionants del repertori per a ensemble del segle XX. En aquesta ocasió serà interpretada per un conjunt de referència a Europa, els Murtra Ensemble, amb la col·laboració de Jaume Comas a la narració.

Murtra Jaume Comas 250

Escrita als voltants del llac de Ginebra l'any 1918 per Igor Stravinsky i C. F. Ramuz, aquesta obra narra la faula d'un soldat que tornant de la guerra topa amb el diable. Després d'intenses negociacions, el soldat ven el seu violí al diable a canvi d'un llibre misteriós que prediu el futur. Les conseqüències per al soldat seran terribles.
La traducció al català ha estat feta per Miquel Desclot.
El concert es podrà gaudir diumenge, 5 de novembre, a les 7 de la tarda. Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00