Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Educació, Ocupació i Treball > Notícies > Detall de la notícia

L'espai d'educació, ocupació i treball

Manifest amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

10/10/2017
Manifest Salut Mental Manifest Salut Mental

La lectura del manifest ha estat l'acte central de la celebració

La Taula de Salut Mental del Garraf, amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, organitza els actes de commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d'octubre.
Segons la Organització Mundial de la Salut, una de cada quatre persones experimentarà un problema de salut mental al llarg de la seva vida.
El lema d'enguany, "Salut mental, a la comunitat i a la feina" aposta per la defensa d'una societat més justa, més inclusiva, que respecta els drets i la diferència, generadora d'oportunitats per a les persones.
El portaveu del Govern i regidor de Promoció Econòmica, Nova Governança i Comunicació, Juan Luis Ruiz, ha estat l'encarregat d'obrir l'acte central de la celebració, la lectura d'un manifest a la plaça de la Vila.
Ruiz ha recordat que "la salut mental ha d'esdevenir una prioritat per al territori, per al municipi, un model que incorpori el concepte d'apoderament i recuperació, de ciutadania, de participació i d'inclusió", i ha recordat que "la nostra comarca i el nostre municipi han fet des de fa temps una aposta per la implicació de les institucions públiques en l'àmbit de la salut mental en el marc de la Taula de Salut Mental del Garraf".
En aquest sentit, són diversos els agents, institucions, entitats i associacions que treballen per fer que la Taula de Salut Mental del Garraf sigui un espai de reflexió i d'intercanvi que faciliti l'atenció a les persones amb problemes de salut mental i encoratjar-los a seguir treballant per a la defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental.

Hi coincidia també el manifest que ha llegit Teresa Milà, vocal d'ActivaMent, que recordava que tota la comunitat ha de participar en la construcció de la salut mental, i ho ha de fer des d'una concepció àmplia de salut pública.
Manifest Salut Mental 250
ActivaMent és una associació formada per persones que tenen un trastorn o un problema de salut mental, que treballa en pro de la salut mental amb tres línies bàsiques: suport mutu, empoderament, i canvi social. La delegació al Penedès-Garraf ha realitzat un projecte de formació i sensibilització amb col·laboració amb el Projecte Matí de l'IMET al Decathlon de Sant Pere de Ribes, ha rebut el Premi Garraf de l'Associació de Periodistes del Garraf per la tasca social i de comunicació, i té oberts dos grups d'ajuda mútua i tallers inclusius oberts a tota la ciutadania.

Els actes de celebració van començar el passat dijous amb la conferència "Rehabilitació i més enllà", i continuaran aquesta tarda, de 18 a 20 h, amb el cicle de debats Ciutadanament: "Construïm la Salut Mental de les ciutats", al centre cívic La Geltrú.
A les 20.30 h, al Teatre Principal, el Cineclub Sala 1 projectarà la pel·lícula "María y yo", sobre l'eliminació de l'estigma en la salut mental.

Finalment, dimecres 11 els actes continuen amb una lectura de relats breus: "T'explico una història?". De 18 a 19 h al Foment Vilanoví, al carrer de Santa Madrona, organitzat pel Club Social Garraf – ATRA Associació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00