Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

'Apropa cultura' al Teatre i l'Auditori

24/10/2017
Aquesta és la setmana Apropa Cultura  Aquesta és la setmana Apropa Cultura

VNG se suma del 23 al 29 d'octubre a la Setmana Apropa Cultura, amb propostes culturals perquè les persones més vulnerables també tinguin accés a la cultura

Cada any, milers de persones en risc d'exclusió gaudeixen de la programació de teatres, auditoris i museus amb el programa Apropa Cultura, un programa cultural que treballa perquè la societat prengui consciència de la importància de fer accessible la cultura a les persones en una situació de risc d'exclusió social.

Vilanova i la Geltrú es va adherir al programa apropa Cultura l'any 2013, i és des de llavors que l'Auditori Eduard Toldrà i el Teatre Principal, en el marc de la programació "Escena" acullen les sol·licituds de diferents entitats per tal que els seus usuaris puguin assistir als diferents espectacles de la programació. Aquest any 2017 seran 275 persones usuàries les que visitaran el Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà a través del programa Apropa Cultura.

El programa "Apropa Cultura, una porta a la inclusió", que ofereix entrades a preu especial per col·lectius en risc d'exclusió social, està promogut des de l'Auditori de Barcelona, que des de fa tres anys ha decidit promocionar-lo amb la Setmana Apropa Cultura, que enguany se celebra del 23 al 29 d'octubre.

Habitualment l'Apropa Cultura ofereix als dos equipaments escènics de Vilanova entrades per a obres de teatre, dansa, circ, concerts de música i espectacles familiars a un preu màxim de 3 euros.

Aquest any, en el marc de l'activitat "Cruïlles Apropa", una de les activitats que pretén crear més vincles entre els equipaments culturals i les entitats socials, el Club Social del Garraf i l'AFAMMG (Associació de Familiars i Afectats per Malalties Mentals del Garraf), assistiran a l'assaig general i a una introducció al concert "Rèquiem de Mozart" el mateix dia del concert, aquest diumenge 29 d'octubre.

Setmana Apropa Cultura
La Setmana té l'objectiu de conscienciar la societat sobre la importància de fer accessible la cultura a determinats col·lectius en situació vulnerable, i donar visibilitat a la tasca d'inclusió que fa el programa durant tot l'any. Els 55 equipaments (teatres, auditoris, festivals i museus) que formen part del programa Apropa Cultura per a la inclusió han organitzat una setmana d'activitats i propostes culturals. En total, durant aquesta setmana, les entitats socials realitzaran més de dues-centes sortides culturals per tot Catalunya amb propostes de teatre, dansa, circ, música i arts visuals.

La Setmana Apropa Cultura vol aconseguir també la implicació de tota la ciutadania i per això es durà a terme una campanya de sensibilització social a través de l'estrena d'un vídeo testimonial on quatre persones que accedeixen a la cultura gràcies a aquest programa expliquen la seva experiència personal i la importància que té per les seves vides i la seva salut. Les xarx es socials també jugaran un paper important en la difusió de la Setmana Apropa Cultura. Tothom qui vulgui donar suport a aquesta iniciativa ho podrà fer compartint fotografies amb missatges a favor de fer accessible la cultura a tothom i l'etiqueta #ApropaCultura, a xarxes com Facebook, Twitter i Instagram.

Apropa Cultura s'adreça a entitats socials que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual, amb problemàtica de salut mental, discapacitat física en situació d'exclusió social, gent gran, residències, centres de dia, en privació de llibertat, immigració, programes d'acollida i d'inclusió social, infància i adolescència, centres oberts, drogodependències i/o altres addiccions, o dones víctimes de violència de gènere i en risc d'exclusió.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00