Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Convivència > Notícies > Detall de la notícia

L'espai de convivència

La Festa de la Diversitat Cultural omple de color la plaça de la Vila

22/05/2017
Festa de la Diversitat Cultural 2017 Festa de la Diversitat Cultural 2017

La quarta edició de la festa va acollir jocs, tallers, activitats i exhibicions en una festa oberta i participativa

Aquest dissabte 20 de maig a la tarda es va celebrar la IV Festa de la Diversitat Cultural a la plaça de la Vila.
Una festa que s'organitza en commemoració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural i el Desenvolupament, amb l'objectiu de promoure el reconeixement de les diverses cultures presents a la ciutat i de donar a conèixer les entitats que treballen, dia a dia, per afavorir la convivència des del respecte a la diferència.

L'alcaldessa Neus Lloveras i la tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens, van assistir a la lectura del manifest que donava inici a una tarda plena d'activitat.
La festa ha tornat a tenir molt bona acollida per part de la ciutadania, i s'ha convertit en una festa familiar, amb jocs, tallers de circ i de castells, capoeira, cal·ligrafia de diverses llengües o manualitats. També comptava amb un espai destinat a la diversitat gastronòmica, on es va poder degustar una gran varietat de menjars; així com un espai informatiu d'entitats i projectes de la ciutat.
Festa Diversitat Cultural 250Festa Diversitat Cultural petita
Pel que fa a les actuacions, hi va haver música, dansa i percussió africana, la representació de la llegenda del Ball d'Enveja, sardanes i danses tradicionals catalanes, flamenc i sevillanes, bollywood i danses de la Polinèsia, salsa,...
També es va organitzar la mostra "ciutat comuna, persones diverses" amb la participació de persones de diferents orígens que relaten les seves vivències, i amb una mostra de fotografies al voltant de la necessitat d'aturar l'islamofòbia.

La festa és fruit de la col·laboració entre Alma Indira Associació de Dansa Oriental i Bollywood del Garraf, Associació Cat-Fogni, Associació Compartir Experiències (Compex), Associació Cultural Alma Calí, Associació Cultural Ball d'Enveja, Associació de Capoeira Comunitat Garraf, Associació de Circ Saltimbanqui, Associació Ecoconscient, Associació Hispano-Llatina d'Artistes, Associació Stop Mare Mortum Garraf, AAVV Molí de vent, Bordegassos de Vilanova, Creu Roja, El Singlot, grup de suport per a joves LGTBI i aliats, famílies d'escoles de la ciutat que participen al projecte Compartim, dones del taller DID (Dona, Identitat, Diversitat), Biblioteca Armand Cardona Torrandell i Regidoria de Convivència i Equitat.

Podeu veure les fotografies d'aquesta 4a edició en aquest àlbum

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00