Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Cap de setmana de teatre, exposicions i música

25/10/2017
Xavier Puig dirigrirà el Rèquiem  Xavier Puig dirigirà el Rèquiem

La vilanovina Marta Bayarri dirigeix 'Mark&Olivia', la Camerata Eduard Toldrà presenta el seu cor de cambra, i La Sala acull el Festival Blanc Orígens

Aquest dissabte 28 d'octubre la programació del Teatre Principal es trasllada al local dels B ordegassos de Vilanova, on es podrà gaudir de l'obra escrita i dirigida per la vilanovina Marta Bayarri "Mark&Olivia".
Pot un instant canviar la teva vida per sempre? L'Olívia i el Mark fa tres anys que no es veuen, i aquesta nit han quedat. El destí se'ls mostrarà implacable, inflexible i inclement.
L'espectacle, interpretat per Maria Ribera, Oriol Ruiz i Jacob Torres, començarà a les 21 h, i les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat
L'obra s'emmarca en el programa de Suport a la creació, Singulart, de projectes de joves professionals de l'escena. Alhora, es traspassen les fronteres físiques del Principal per continuar programant en d'altres espais amb l'objectiu d'arribar a nous públics i fer més properes les creacions escèniques.

I diumenge és el torn de la música clàssica a l'Auditori Eduard Toldrà. La Camerata Eduard Toldrà i l'Ensemble Vocal Canticel interpretaran el Rèquiem de W.A. Mozart.
Sota la direcció de Xavier Puig es podrà escoltar aquesta missa de difunts que ha passat a la història envoltada d'històries i mites, una de les grans obres de la música clàssica.
El concert servirà, a més, per presentar l'Ensemble Vocal Canticel, el cor de cambra vinculat a la Camerata Eduard Toldrà. Un cor de veus professional, liderat per la soprano Assumpta Mateu, i format per 17 veus. Malgrat que neix vinculat a la Camerata Eduard Toldrà, també tindrà vida pròpia com a cor. Tots els seus membres són músics titulats en grau superior en cant, a l'Escola superior de Música de Catalunya i a d'altres acadèmies del país.
El concert serà a les 7 de la tarda de diumenge, i les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat

Però l'oferta cultural del cap de setmana no acaba aquí. I és que el Centre d'Art Contemporani La Sala acollirà exposicions i tallers infantils i juvenils al voltant del disseny gràfic.
Així, divendres 27 d'octubre a les 19 h s'inaugurarà les exposicions "El disseny gràfic, un ofici de pensament aplicat. Segons Josep Pla-Narbona (Barcelona, 1928)", i "Disseny + Funció social". Totes dues emmarcades dins la programació del Blanc Orígens, organitzat per l'Ajuntament i el Blanc Festival, amb l'objectiu de donar continuïtat a aquest festival a la ciutat on va néixer. El programa inclou exposicions i tallers infantils i juvenils amb l'objectiu d'apropar i difondre el disseny gràfic a tots els públics amb la col·laboració i implicació de professionals del disseny. Invitació Pla Narbona 250

Josep Pla-Narbona fou pioner del disseny gràfic a Espanya. Dissenyador gràfic, dibuixant, escultor, gravador i pintor. Durant tota la seva carrera ha compatibilitzat el disseny gràfic amb l'art.
A la mostra es podran veure obres molt conegudes pel que fa a la publicitat i altres de caràcter artístic com pintures, gravats i escultures, així com alguns dels esbossos del processos de creació.

Pel que fa a la mostra "Disseny + Funció social", acull els diferents exercicis i peces extretes dels projectes finals de cicle formatiu que han desenvolupat els alumnes dels diferents Cicles Formatius de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú.
L'exposició s'emmarca dins el programa de Suport a la Creació Singulart, que vol impulsar i mostrar tot aquest ventall de creacions des de diferents disciplines i arts perquè la ciutadania conegui el que s'està produint en tant a nivell local com comarcal.

A banda, també s'han programat tallers infantils i juvenils de disseny amb l'objectiu d'apropar el món del disseny als nois i noies i fomentar la seva creativitat: dissabte 28 d'octubre a les 11h es farà la intervenció urbana "Fes la teva! Pots ser... dissenyador. Punts a seguir per a crear el que vulguis". A càrrec de Mr. Carton, adreçat a nois i noies entre 12 i 18 anys.
El mateix dissabte es faran els "Blanquets. Tallers infantils de disseny". A les 10 h "Tipos d'aventura", a càrrec d'Eva Jolis. A les 12 h "La meva setmana magnètica", a càrrec de Marta Minella. A les 16 h, Tallers de disseny i impressió 3D, a càrrec de FUNLAB. I a les 18 h, taller de còmic amb segells, a càrrec de Miguel Bustos.
Diumenge 29 d'octubre a les 11 h es farà un taller de fotografia a càrrec de Marina Roca i Martí Pujol.
Podeu veure tot el programa amb les activitats del Blanc Orígens aquí

Tots els tallers són gratuïts. Les places són limitades, cal reserva prèvia al telèfon 93 816 90 01 o per mail a lasala@vilanova.cat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00