Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Concert de Sant Esteve i circ, les propostes d'Escena per Nadal

21/12/2017
Saturnàlia     Saturnàlia

La programació d'arts escèniques i visuals es vesteix de festa, i inclou la promoció del tiquet 'Regala Escena'

Un any més, la Camerata Eduard Toldrà i l'Orquestra Simfònica Mestre Montserrat oferiran el tradicional Concert de Sant Esteve.
Serà el dia de Sant Esteve, dimarts 26, a les 7 de la tarda a l'Auditori Eduard Toldrà.

El pedagog nord-americà Horace Mann deia a mitjans del S.XIX que "el mestre que intenta ensenyar sense inspirar en l'alumne el desig d'aprendre està tractant de forjar un ferro fred". I quina millor ocasió per inspirar pels alumnes del conservatori de Vilanova i la Geltrú que tocar amb els mestres de la Camerata. Una bona ocasió i una plataforma per als joves músics del territori que es volen professionalitzar.
La Camerata Eduard Toldrà i l'Orquestra simfònica Mestre Montserrat de l'ECMM estaran dirigides per Josep Miquel Mindán, un jove igualadí que ja és tot un mestre. Interpretaran, en una primera part, "Impressions simfòniques" (Juli Garreta (1875-1925)), i en una segona part "Pompa i circumstància Núm. 1" (E. Elgar (1857-1934)), "Peer Gynt Suite núm. 1 , Op. 46" (E. Grieg (1843-1907)). i "Càntic a la Joia de Nadal", suite nadalenca (F.X. Casañas)).
Josep Miquel Mindan 250
Les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, o a les taquilles del Teatre Principal dissabte de 17 a 20 h.

I aquestes festes, la programació es completa amb un espectacle de circ al Teatre Principal, que forma part del cicle Circ per Nadal. Si el cap de setmana passat va actuar la companyia Los Galindos, els dies 29 i 30 el Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui presenta "Saturnàlia", un espectacle de circ on la gravetat es torna ingravidesa.
Es podrà veure divendres 29 a les 9 del vespre, i dissabte 30 a les 6 de la tarda.

Per a tots els públics, "Saturnàlia" és un espectacle fa referència a les festes romanes de Saturnalis, dedicades al déu Saturn, déu de l'agricultura i de les collites. Tenen el seu origen ja abans del segle V a.C, per celebrar la fi del període més fosc de l'any i el naixement del Sol. Les festes tenien certes similituds amb la posterior celebració del Nadal, i tenien lloc al voltant dels actuals dies de Nadal.
A Saturnàlia tot és possible. Un món capgirat, la gravetat es torna ingravidesa, l'ordre es transforma en caos, la foscor deixa pas a la llum, els esclaus convertits en amos i els amos en esclaus, els fills en pares i els pares en fills. Sota l'atenta mirada del rei de Saturnàlia, encarregat de mantenir la festa, la diversió i la llibertat. Viure i deixar viure!

La idea, original del Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui, està dirigida per Mar Rojas i David Marfil "Txupi". L'obra s'emmarca en el programa de Suport a la creació, Singulart, de projectes de joves professionals de l'escena del Teatre Principal.

Justament aquesta setmana l'escola de circ Saltimbanqui de Vilanova i la Geltrú ha estat guardonada amb el premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ als VIII Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya, que s'han lliurat al Circ Històric Raluy després de l'espectacle Nit de Circ 2017.

Les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat, o a les taquilles del Teatre Principal dissabte de 17 a 20 h, o 1h abans de l'inici de l'espectacle.


Per Nadal, regala Escena!
Aquest any els equipaments d'arts escèniques de VNG proposen una experiència més enllà del teatre i de la música. Ofereixen la possibilitat de regalar un tiquet experiència que inclou 1 entrada pel Teatre o l'Auditori + 1 sopar (entrant, 1 plat, postre i 1 beguda) a la vermuteria neotaberna "La Petite Mort" (c. de Sant Gervasi, 82).
El bescanvi de l'entrada i del tiquet del sopar es podrà fer els dissabtes de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal i/o 1 hora abans de cada espectacle a la taquilla de l'equipament corresponent, sempre que quedin entrades disponibles. Tenir el tiquet del sopar no suposa tenir la reserva, també s'haurà de fer la reserva prèviament.
Regala Escena 250
Per a qui ho prefereixi, també es pot regalar tiquets regal per valor de 10, 15, 20 o 25€.

Més informació a www.auditoritoldra.cat i a www.elprincipal.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00