Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Neus Lloveras anuncia que el nou pas sota la via del carrer de la Llibertat serà una realitat l'estiu de 2014

07/11/2012
 Neus Lloveras i Joan Giribet han parlant del projecte de millora del pas sota la via del c. de la Llibertat      Neus Lloveras i Joan Giribet han parlant del projecte de millora del pas sota la via del c. de la Llibertat

L'alcaldessa ha destacat la materialització de tres nous projectes de ciutat amb finançament extern. També ha anunciat que regidors de Govern i càrrecs eventuals no cobraran la paga extra, malgrat estar exempts de la mesura decretada pel Govern central

Els regidors del Govern municipal de Vilanova i la Geltrú i càrrecs eventuals tampoc cobraran la paga extraordinària del mes de novembre sumant-se així a la mesura decretada pel Govern de l'estat que afecta als treballadors públics. L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras ha anunciat aquest matí la signatura d'un decret que anul·la aquesta paga extraordinària als càrrecs electes i personal eventual tot i que aquests no estaven afectats pel Reial Decret del govern central. Neus Lloveras ha afirmat que "considerem que moltes de les mesures promulgades per l'estat culpabilitzen els ajuntaments i el personal del sector públic injustament i creiem que cal fer una mesura exemplaritzant". Aquest decret serà ratificat en el proper ple.

D'altra banda, l'alcaldessa de la ciutat ha parlat avui sobre l'aprovació inicial en el ple ordinari celebrat dilluns, del projecte de millora del pas sota la via del carrer de la Llibertat. "La inversió més important de l'actual Mandat Corporatiu", segons ha afirmat Neus Lloveras, serà una realitat l'estiu de 2014 després que el Govern municipal hagi aconseguit canviar la destinació d'una subvenció de 800.000 euros del PUOSC per fer realitat dos projectes de ciutat, la millora i ampliació del pas sota la via del carrer de la Llibertat i el centre d'interpretació del FAR.

Segons l'alcaldessa de VNG, "el més important d'aquest projecte, el finançament ja el tenim i això possibilitarà que sigui una realitat". En aquest sentit, Neus Lloveras ha posat de manifest que en l'actual Mandat Corporatiu, el Govern municipal aconseguirà fer realitat tres projectes de ciutat amb finançament totalment extern. El pas sota la via del carrer de la Llibertat; el centre d'interpretació del Far i el nou espai jove que s'ubicarà a les naus del Museu del Ferrocarril (amb una despesa menor que la destinada a l'envelat).

D'altra banda i de cara a la preparació del pressupost municipal de 2013, l'alcaldessa de VNG ha explicat que "estem afrontant un pressupost molt complicat i haurem de fer un esforç de contenció molt important i vull deixar clar que les inversions previstes es faran també amb finançament 100% extern". En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, ha explicat que s'han presentat dos projectes més de ciutat al programa XARXA d'inversions i manteniment de la Diputació de Barcelona. Es tracta de l'adequació d'una nau del port de Vilanova com a espai multifuncional, firal i jove i un segon projecte relacionat amb el manteniment de les zones esportives. Sobre aquest punt, Neus Lloveras ha dit que "sabem que falten espais esportiu a la ciutat i hem presentat petits projectes d'espais annexos als ja existents".

Pas sota la via del carrer de la Llibertat
El projecte d'ampliació i millora té un cost de 895.604 euros, dels quals un 80% aniran a càrrec del PUOSC, 696.331 euros. El 20% restant aniran a càrrec del programa XARXA de la Diputació de Barcelona. Quant als terminis, Joan Giribet, ha explicat que al juny de 2013 ha d'estar licitada l'obra, que tindrà un període d'execució previst de 10 mesos i per tant la voluntat del Govern vilanoví és que a l'estiu de 2014 ja estigui finalitzada.

Sobre el projecte, el regidor d'Urbanisme l'ha qualificat com "un dels més importants que es podran fer en aquest mandat". Per Joan Giribet el projecte donarà resposta a la demanda social i del barri de Mar de superar la barrera física que suposa la via del tren mentre que "econòmicament donarà un nou impuls al barri i connectarà el mercat de Mar amb el centre de la ciutat". Així mateix, la reforma del pas, segons el regidor Giribet, "respon a la voluntat del govern de donar solucions al barri de Mar".

Finalment, el regidor d'Urbanisme ha explicat que aquesta obra s'inclou en un concepte més ampli de reurbanització de tots els carrers per sota de la via del tren, que pretén donar un tractament de zona de vianants i passeig a tot l'àmbit des del carrer de la Llibertat fins a la plaça de la Concepció. 

Més informació

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00