Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Neix el projecte 'Tacó amb mirada pròpia'

30/10/2013
Plaça del Sol, barri del Tacó   Plaça del Sol, barri del Tacó

Un projecte que té com a objectiu la recuperació de la memòria del barri a través dels seus veïns i veïnes

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en col·laboració amb l'Associació de Veïns del barri del Tacó i diferents agents socials, han posat en marxa el projecte Tacó amb mirada pròpia

Tal i com ha explicat el regidor de Salut, Convivència i Equitat, Francesc Xavier Sànchez, aquesta és una iniciativa que neix amb l'objectiu de recuperar la memòria del barri. "El projecte potenciarà la cohesió social i posarà en valor el paper de tot el veïnatge en la construcció comú de la personalitat del lloc on viuen. A més, permetrà mostrar el camí recorregut del barri des dels seus orígens fins l'actualitat. Per aquest motiu resulta clau poder comptar amb el testimoni de les persones que viuen o han viscut al Tacó, com a protagonistes directes dels canvis i transformacions que s'han succeït al llarg dels anys".

En el marc d'aquest projecte s'estan realitzant diferents accions com la recollida de material divers (fotografies, objectes ...) per formar part d'una exposició, la redacció d'un llibre que recopilarà la història del barri així com un recull dels seus testimonis directes, un taller interactiu del Tacó amb arxius gràfics i sonors dels participants, que servirà per establir vincles geo-emocionals entre les persones i els espais, i la realització d'un seguit d'activitats amb els joves i infants de l'institut Joaquim Mir i l'escola La Ginesta.

Es dóna la circumstància que en aquest procés de recull de material sobre el barri es va recuperar un migmetratge enregistrat l'any 1988 per Pere Puig. El document visual es va incloure dins la programació de la II Mostra de Curts Vilanovins organitzada pel Cineclub Sala 1 i celebrada el 20 d'octubre al Foment Vilanoví. 
II Mostra de Curts
Totes aquestes accions han de culminar al mes de desembre amb la presentació de l'exposició, del llibre commemoratiu i del mapa digital de records.

Aquest projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00