Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Vilanova participa a la primera trobada de ciutats agermanades a Vila-real

24/02/2015
Foto: Ajuntament de Vila-real    Foto: Ajuntament de Vila-real

La regidora de Cultura Marijó Riba ha estat aquest cap de setmana convidada a la ciutat castellonenca juntament amb representants de Borriana, Michalovce i Sacile

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, rebia dissabte les delegacions oficials de Vilanova i la Geltrú, Borriana, Michalovce (Eslovàquia) i Sacile (Itàlia), en la primera trobada de ciutats agermanades que se celebrava a la població castelloneneca. La trobada, emmarcada en les festes fundacionals de Vila-real, ha servit per a reforçar lligams i posar en valor les relacions d'agermanament establides fa 41 anys amb Borriana, 31 amb Vilanova i la Geltrú, 17 amb Michalovce i, l'abril passat, amb Sacile.
La corporació municipal va celebrar una recepció oficial a la sala de plens de l'Ajuntament, on van participar les delegacions institucionals dels quatre municipis: l'alcalde de Borriana José Ramón Calpe, la regidora de Cultura de Vilanova i la Geltrú Marijó Riba, l'alcalde de Michalovce Viliam Zahorcák, i el de Sacile Roberto Ceraolo.
L'alcalde va lliurar a cadascuna de les delegacions un quadre amb els escuts dels cinc municipis en record d'aquesta primera trobada, i els va animar a seguir estrenyent vincles i generant oportunitats compartides. Les delegacions es van intercanviar regals institucionals i van signat el llibre d'honor de l'Ajuntament.

Vila-real2

L'acord d'agermanament amb Vilanova i la Geltrú es va signar el 22 de desembre de 1984 al monestir de Poblet, on es conserva la tomba del rei Jaume I, fundador d'ambdues localitats el mateix any, 1274. L'alcalde de Vila-real, Enrique Ayet, i el de Vilanova i la Geltrú, Jaume Casanovas, van formalitzar l'acord de col·laboració i agermanament.

En el marc de les festes fundacionals de Vila-real, Marijó Riba va poder gaudir, juntament amb les altres delegacions, de la Tamborada provincial de bombos i tambors, d'una sarsuela a l'auditori municipal, d'un acte d'homenatge al rei Jaume I, del lliurament dels Premis 20 de Febrer, del partit de futbol entre el Villarreal i l'Eibar a l'estadi del Madrigal, i finalment de l'homenatge a la reina i les dames de 2014.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00