Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Ple aprova la creació d'una zona verda d'aparcament a Ribes Roges la temporada d'estiu

14/03/2017
Sessió del Ple del mes de març  Sessió del Ple del mes de març

Subvenció per la regulació de la mobilitat a la façana marítima

 El Pe de l'Ajuntament del mes de març va aprovar ahir la creació de noves places d'estacionament regulat amb zona verda al barri de Ribes Roges. El regidor de Via Pública i Mobilitat, Joan Giribet, va explicar que el projecte es durà a terme gràcies a una subvenció de 300.000€ euros lligada “al turisme de qualitat amb la idea de reduir places de vehicles a la façana marítima i vinculat a un projecte de ciutat sostenible”. La proposta inclou també més endavant, quan desaparegui l'espai per a vehicles de la platja del Far, la creació d'una zona gratuïta d'aparcament a la ronda d'Europa, connectada per autobusos llançadores amb la platja.

La proposta va comptar amb els vots a favor del govern (CiU i PSC), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Som VNG, el Partit Popular (PP) i la regidora no adscrita Carmen Reina. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Ciutadans van votar-hi en contra.

El regidor del PP, Carlos Remacha, va donar suport a la proposta perquè contribueix a pal·liar “la problemàtica d'aquesta ciutat a la zona marítima sobretot quan arriba l'estiu”. Per Remacha es tracta d'evitar que “oferim una proposta pel turisme i al final quan venen hi hagi problemes d'aparcament”.

La representant de Som VNG, Deborah Zimmerman, va apostar per la reducció de l'ús del vehicle privat a favor del transport públic. “Cal treballar de forma decidida pel transport col·lectiu i ecològic i pels hàbits de vida més saludables”. Zimmerman va mostrar el suport de la seva formació a la proposta perquè “entenem que és una mesura que gestionada amb eficiència podrà comportar múltiples beneficis per tota la ciutat”.

Francis Àlvarez, regidor de Ciutadans, va mostrar la seva posició contrària a la mesura dient que “la zona regulada no garanteix la rotació”. Per Àlvarez “tot això s'ha d'afrontar d'una manera global, no hem buscat les alternatives. El problema és que estem fent funcionar les regidories d'una manera separada”.

En nom d'ERC, Queti Vinyals va demanar solucions per millorar les problemàtiques de mobilitat a baix-a-mar. “No podem plantejar-ho com una pujada de febrePle de març 2, la ciutat compta amb segell del municipi turístic familiar”. Per ERC la concessió que implica la zona verda d'aparcament “pot significar una hipoteca de 10 anys concentrada en una sola zona de la ciutat” i va votar en contra de la proposta.

El regidor de la CUP, Raimon Ràfols, va posicionar el seu grup a favor de la proposta, tot i que “no estem aprovant els preus ni el calendari, son temes que s'han abordar i ampliar el debat, volem saber que implica la concessió a 10 anys, això ens preocupa”. Ràfols va acusar el govern de “poca ambició. Creiem que era més ambiciós abordar una Ple de març 3zona verda al barri de Mar que hi ha més densitat, malgrat tot ens sembla correcte començar per aquesta zona”.

A banda d'aquesta punt, la sessió ordinària de març va debatre altres propostes i mocions.

En aquest darrer apartat hi va haver tres propostes amb intervencions del públic: Llorens Guasch va defensar la moció de IaioFlautes Garraf i Marea pensionista del Garraf de defensa del sistema públic de pensions. Ple de març 4

Neus Benavent va exposar la moció del Casal de Dones per la paritat en el nomenclàtor, i Rosa Soler va explicar la moció de l'Associació de Dones La Frontissa sobre el paper de Serveis socials en els casos que puguin implicar retirades de tutela de menors.

A més, a l'inici de la sessió, l'alcaldessa va llegir una declaració institucional de rebuig als fets ocorreguts a Berga el cap de setmana.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00