Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'experiència en responsabilitat social de l'Ajuntament de VNG, al monogràfic RScat

21/04/2015
'Administracions socialment responsables, un repte col·lectiu', títol de l'article al monogràfic RScat

La publicació recull deu articles d'opinió sobre el paper de l'administració en la promoció de la responsabilitat social

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, signa un dels deu articles del monogràfic RScat, una publicació que pretén contribuir al foment de la cultura i els valors de la responsabilitat social (RS) a les empreses i organitzacions, a l'administració i a la ciutadania en general. El monogràfic és publicat periòdicament per la Comissió de Responsabilitat Social del Consell de Relacions Laborals i aquest abril es dedica a reflexionar sobre el paper de l'administració.

En l'article dedicat a Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras hi parla de l'aposta dels darrers quatre anys per implantar els valors de la RS a l'Ajuntament, que va començar amb la creació d'una unitat de treball dedicada específicament a aquesta finalitat. Entre d'altres, s'ha aprovat un codi ètic de l'administració local vilanovina i s'ha creat una comissió de compres i contractació pública responsable.

D'altra banda, s'ha avançat en la transparència de les dades sobre l'administració, publicant al web municipal una sèrie d'indicadors recomanats per institucions alienes. Així mateix, hi afirma l'alcaldessa, “hem treballat amb molta convicció per al foment de la participació ciutadana en la presa de decisions de l'Ajuntament” i recorda que només començar el mandat es va obrir un procés participatiu per elaborar el pla d'actuació municipal.

L'objectiu, segons hi afirma Neus Lloveras, és avançar cap al govern obert, un nou model d'ajuntament més transparent, àgil i proper a la ciutadania, que contribueixi a recuperar la confiança dels ciutadans i les ciutadanes en l'administració. “Els passos fets són molts, però som conscients que ens queda encara molt per fer”, escriu l'alcaldessa.

L'article es pot llegir aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00