Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Les multes de trànsit i els problemes de mobilitat i veïnals, principals queixes al Defensor de la Ciutadania

15/03/2013
El Defensor ha lliurat la Memòria aquest matí al registre d'entrada de l'Ajuntament   El Defensor ha lliurat la Memòria aquest matí al registre d'entrada de l'Ajuntament

Josep Ibars presentarà la Memòria 2012 el dilluns 8 d'abril en un Ple Extraordinari

Josep Ibars va prendre possessió del càrrec de Defensor de la Ciutadania de VNG el 4 de juny de 2012, en substitució d'Oleguer Arnau, traspassat el mes de febrer. En els 7 mesos de 2012, doncs, l'Oficina del Defensor va obrir 66 nous expedients, un 12% menys que en tot el 2011.

Ibars ha explicat en el moment de registrar la memòria que ha volgut introduir-hi un seguit de recomanacions, dirigides a demanar a l'administració pública (en aquest cas, a l'Ajuntament), que sigui més transparent, i més dinàmica a l'hora de facilitar dades i tràmits a la ciutadania.

En aquest sentit, dels 66 expedients, un 40% s'han pogut tramitar des del propi Ajuntament, mentre que la resta s'han hagut de derivar perquè no eren competència municipal. Cal destacar que només un dels casos s'ha derivat al Síndic de Greuges de Catalunya.

Les principals queixes

Pel que fa als principals motius de queixa que arriben al Defensor, que ha de vetllar per la bona entesa entre administració i ciutadania, les multes de trànsit són una de les més recurrents. Un bon nombre de ciutadans s'ha queixat que no reben la 1a notificació de l'expedient sancionador i reben directament la 2a, de tal manera que no són a temps de presentar al·legacions, ni de pagar només la meitat de la multa. Cal recordar que la gestió de les multes la porta des de fa uns anys l'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

Altres queixes reiterades que fan els ciutadans i ciutadanes són sobre la tramitació de llicències a l'Ajuntament, sobre els sorolls i molèsties provocats pels veïns, o referents al manteniment de la via pública.

Dilluns 8 d'abril a les 5 de la tarda se celebrarà el ple extraordinari en el que el Defensor presentarà la seva memòria d'activitat de 2012.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00