Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El veler Astral, de Proactiva Open Arms, arriba diumenge al migdia a VNG

17/11/2017
Astral. Vaixell Open Arms Astral. Vaixell Open Arms

En el marc d'una campanya de sensibilització de l'ONG, el vaixell es podrà visitar al port fins el 22 de novembre

El veler Astral, de la Fundació Proactiva Open Arms, arribarà diumenge al migdia al Port de Vilanova i la Geltrú, en el marc de la campanya de sensibilització que l'ONG està promovent per la costa catalana. L'acció, que es porta a terme en col·laboració amb Ports de la Generalitat de Catalunya, és destinada essencialment a sensibilitzar als escolars de primària i secundària sobre la crisi humanitària que es viu al Mediterrani.

L'arribada de l'Astral a Vilanova i la Geltrú s'havia previst inicialment per demà dissabte, però l'allau de demandes de visites escolars en el port d'on prové, Cambrils, ha fet modificar el calendari. D'aquesta manera, arribarà diumenge al migdia a la capital del Garraf i allargarà l'estada fins dimecres 22 de novembre. Tothom qui ho desitgi el podrà visitar, ja que romandrà obert al públic en horari de 9 a 13 h i de 16.30 a 20 h. Diumenge l'horari de portes obertes serà només a la tarda.

D'altra banda, les reserves escolars per visitar l'Astral al port de Vilanova ja estan completes, amb la previsió que hi passin grups d'escoles des de 5è de primària fins a 4t d'ESO, tant de la ciutat com d'altres municipis. També ha concertat visites la Xarxa de Centres Oberts de Vilanova i la Geltrú. El programa per als centres educatius conté una sèrie d'activitats a terra, que es complementen amb la visita del vaixell, xerrades amb vídeos de l'activitat de l'ONG a la Mediterrània i tallers adreçats als alumnes.

El pas per Vilanova i la Geltrú de l'Astral forma part d'una ruta per un total de vuit ports catalans. En el cas de la capital del Garraf, Ports de la Generalitat facilita la instal·lació del veler al moll de les Xarxaires, a la dàrsena pesquera. La campanya va començar a principis de novembre a l'Ametlla de Mar i ha continuat a Sant Carles de la Ràpita i a Cambrils. Després de Vilanova i la Geltrú, continuarà l'itinerari per Arenys de Mar, Blanes, Palamós i Roses. La campanya finalitzarà al port de Mallorca a finals de desembre.

L'acció de Proactiva Open Arms té per objectiu promoure la participació ciutadana i fomentar una educació basada en el diàleg, la convivència i la justícia, per tal de contribuir a formar una comunitat més cívica i tolerant a través de l'educació en valors com la integració, la solidaritat i l'esportivitat, entre altres. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va concedir a aquesta organització humanitària el Premi Roig Toqués 2016.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00