Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La restauració de la plaça de la Vila i la millora dels eixos comercials centren la inversió municipal 2017-2018

28/11/2017

La plaça de la Vila, amb una inversió de 115.000 euros, permetrà recuperar el paviment original de trencadís de marbre. La millora dels eixos comercials comportarà una inversió de 261.000 euros a l'espai públic.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, el primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Juan Luís Ruiz i el regidor de Projectes i Obres, Joan Giribet han donat a conèixer algunes de les inversions d'aquest darrer trimestre de 2017 i del primer semestre de 2018.

La restauració de la plaça de la Vila i la millora dels eixos comercials són dues de les prioritats que el Govern municipal ha decidit impulsar en aquesta segona part del Mandat Corporatiu amb la voluntat, ha explicat l'alcaldessa de la ciutat de "complir amb els compromisos del Govern amb la ciutadania recollits en el Pla d'Acció Municipal per a aquest Mandat Corporatiu com és el manteniment de l'espai públic". Aquestes actuacions, ha dit Neus Lloveras, van estretament lligades amb els eixos estratègics de ciutat, que també són eixos d'actuació del PAM com "la millora de l'espai públic al costat dels agents econòmics i comercials que han de desenvolupar la seva activitat amb la màxima comoditat". Per a l'alcaldessa Lloveras l'actuació de la plaça de la Vila "era una demanda històrica a la qual hem destinat 115.000 euros realitzant un procés de restauració que es laboriós i costós i implica una feina gairebé artesana".plaça de la Vila 2

En relació a ambdues intervencions, el regidor de Projectes i Obres, Joan Giribet ha manifestat que "són millores al centre de la ciutat des del punt de vista de donar suport al teixit econòmic i també anar avançant en termes d'accessibilitat". En aquest sentit, el regidor Giribet ha explicat que una de les actuacions que es farà és "l'ampliació de la vorera del carrer de Tetuan per donar continuïtat a tot l'eix". Quant a les obres de la plaça de la Vila, Joan Giribet ha explicat que "la segona fase acabarà abans de Carnaval i que un cop estigui tota la plaça restaurada es procedirà a fer un poliment final". Actualment el fet de treballar per fases no permet veure com serà el resultat final.

Aparador de la ciutat
Per la seva banda el primer tinent d'alcaldia i regidor de Promoció Econòmica, Juan Luís Ruiz, ha afirmat que el sector comercial de la ciutat com l'associació "Viu comerç sempre agraeix la millora de l'espai públic i especialment aquestes actuacions programades al centre de la ciutat, ja que són eixos comercials per on passa molta gent". El regidor de Promoció Econòmica ha destacat la capacitat d'atracció comercial que té el centre i l'ha qualificat "d'aparador de la ciutat".

Pla de millora dels eixos comercials
La millora dels eixos comercials de la ciutat és un projecte que s'ha iniciat aquest octubre de 2017 i que s'allargarà fins a la primavera de 2018. Es tracta d'un projecte ampli i ambiciós que suposarà destinar una inversió de 261.000 euros a la millora de l'espai públic de Vilanova i la Geltrú.

La primera intervenció realitzada, que ha suposat una inversió de més de 8.000 euros (8.116,17€) es va dur a terme a mitjans del mes d'octubre d'enguany a la cruïlla del carrer dels Caputxins amb els carrers de Sant Joan i de Sant Pau. En aquestes cruïlles es va realitzar la reparació de l'enduriment de la base de morter amb formigó i es van refer els creuaments recuperant les mateixes llambordes.

El pla de millora dels eixos comercials contempla un total de 9 actuacions. Amb la voluntat que la ciutat pugui continuar amb la seva activitat comercial, social, lúdica i cultural les intervencions s'han programat evitant interferir en dates de plena activitat com la campanya comercial de Nadal o el Carnaval. Aquest pla també contempla accions de millora que tenen l'objectiu de fer la ciutat més accessible. Amb aquesta voluntat és que s'intervindrà entre els mesos d'abril i maig de 2018 al carrer de Tetuan on s'ampliarà la vorera. També es faran millores al pas sota la via de la rambla de la Pau i s'actuarà sobre el mobiliari urbà.


Més informació

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00