Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Pintura i poesia en el primer acte de l'aniversari de la biblioteca Cardona Torrandell

22/03/2013
L'alcaldessa, Neus LLoveras, a l'aniversari de la biblioteca Cardona Torrandell L'alcaldessa, Neus Lloveras, a l'aniversari de la biblioteca Cardona Torrandell

La família del pintor mostra material inèdit i anuncia la voluntat de donar a la ciutat seva correspondència

La família d'Armand Cardona Torrandell va mostrar ahir la seva voluntat de donar a la ciutat tota la correspondència del pintor. Àlex Cardona, nebot de l'artista, va glosar la figura de Cardona Torrandell en la celebració del desè aniversari de la biblioteca que porta el seu nom. 

Aniversari biblioteca Cardona 2

Àlex Cardona va llegir algunes cartes escrites pel seu oncle, i va mostrar al públic material inèdit com ara fotografies i les llibretes que duia sempre damunt per fer-hi anotacions. Els records i les anècdotes de com la família d'Armand Cardona va anar dispositant a la biblioteca el material del pintor van ser també un dels moments destacats de la intervenció d'Àlex Cardona, que va cloure l'acte mostrant nou material i documentació. 

Aniversari biblioteca Cardona 5

En la presentació de l'acte la regidora de Cultura Marijó Riba va parlar del bon nivell d'utilització i el bon servei que donen les biblioteques a la nostra ciutat. En nom de la Diputació de Barcelona, la coordinadora en matèria de Cultura, Marta Alòs, va destacar el treball de promoció de la lectura que fan les biblioteques començant amb els nens i nenes. L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, va parlar de la importància de potenciar la cultura en moments de crisi i va explicar que el govern local treball amb la cultura com a eix estratègic. 

Aniversari biblioteca Cardona 3

El primer acte de l'aniversari de la Cardona Torrandell va ser també una aportació a l'any Espriu i al Dia Internacional de la Poesia, amb el passi d'una gravació de la lectura de l'actor Sergi López d'un poema de Salvador Espriu dedicat al pintor vilanoví.

Precisament la biblioteca Cardona Torrandell ha fet una crida a totes les persones que tinguin material del pintor, per tal de poder-ne fer una exposició dins de les activitats del desè aniversari. 

Aniversari biblioteca Cardona 4

La celebració dels 10 anys de la biblioteca, ubicada al barri de Sant Joan, continuen el mes d'abril amb tallers infantils, una hora del conte especial i una exposició.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00