Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

En marxa el Pla Director de Cooperació amb el finançament de la Diputació de Barcelona

04/11/2016
Dimecres es va fer el primer taller d'idees    Dimecres es va fer el primer taller d'idees

El Pla, impulsat per la Regidoria de Cooperació, pretén redefinir les polítiques de cooperació a la ciutat en funció dels canvis socioeconòmics

Tal i com marca el Pla de Mandat, la Regidoria de Cooperació de l'Ajuntament de VNG impulsa el nou Pla Director de Cooperació, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Un dels objectius d'aquest Pla és repensar i definir les polítiques de cooperació a Vilanova i la Geltrú, davant del nou escenari socioeconòmic i dels molts canvis en el pla internacional.

Des de l'Ajuntament s'aposta per la cooperació i la solidaritat com una marca de ciutat en aquests moments de recessió. És per això que es vol que sigui un Pla participatiu i consensuat que esdevingui un Pla de ciutat, que mostri la realitat de Vilanova i la Geltrú com a ciutat compromesa davant les desigualtats en aquest món global.

El govern es proposa amb aquest Pla debatre i discutir cap a on van les polítiques locals de cooperació. Aquest camí va començar el passat 8 de juny al Consell Municipal de Cooperació, on el portaveu del Govern i regidor de Comunicació i Cooperació, Juan Luis Ruiz, va explicitar la voluntat d'elaborar el Pla.

En aquests moments s'està treballant en la diagnosi del Pla. S'ha realitzat una sessió informativa amb els diferents departaments municipals per cercar complicitats i noves visions, i aquest dimecres 2 de novembre es va fer el primer taller d'idees amb les entitats de cooperació de la ciutat.

En breu es convocarà una altra trobada amb les entitats de cooperació, que s'obrirà també a d'altres entitats i agents socials i econòmics de la ciutat.

Tant les entitats com l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú valoren molt positivament que s'obri aquest període de reflexió i debat per acabar configurant un Pla Director de Cooperació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00