Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

L'episodi de vent d'aquest dimecres es fa notar a la ciutat

28/12/2017
Arbre trencat per un cop de vent Arbre trencat per un cop de vent

Dues dones van patir lesions lleus a causa de l'impacte de diversos objectes. El vent també va provocar la caiguda d'arbres i trencament de vidres, entre d'altres.

L'episodi de fort vent que ahir es va viure a la ciutat va originar diversos incidents. Els més importants van ser les lesions que van patir dues dones en rebre l'impacte d'objectes. El primer incident va ocorre a la plaça de les Neus, quan una de les carpes instal·lades per acollir els expositors de l'associació de pintors va sortir volant, per efecte del vent, impactant amb una dona i fent-la caure a terra.

El segon incident amb danys personals es va produir al carrer de Sant Sebastià. En aquest cas, una dona d'avançada edat va caure a terra després de rebre l'impacte d'un matalàs d'hamaca que va sortir voltant per la força del vent, des d'un immoble del mateix carrer.

En ambdós casos les dones van ser traslladades a l'Hospital de Sant Antoni, per rebre atenció medica.

Per tal d'evitar incidents que posessin en risc la seguretat dels vianants, el Servei de la Brigada Municipal va retirar les carpes instal·lades a la plaça de les Neus, part de la il·luminació de Nadal de la rambla Principal, així com diversos màstils i pancartes que anunciaven activitats nadalenques. També van haver de reforçar el cablejat de l'enllumenat de Nadal de la plaça de la Vila i de la plaça del Cubilot, on a més, el vent va fer caure l'arbre de Nadal que hi havia instal·lat.

La ventada també va provocar danys en l'arbrat. En total es van haver de retirar o talar per la seva perillositat un total de 8 arbres de diferències espècies, en diversos punts de la ciutat. El Servei de Jardineria també va retirar branques de grans dimensions que el vent havia fet caure en diversos emplaçaments de la vila.
Arbre trencatPel que fa als danys materials, el vent va fer caure un fanal i un semàfor, i va arrancar 62 tapes de contenidors de totes les fraccions. El cost de cada tapa és d'uns 120 €, el que representarà una despesa de més de 7.400 €

La Policia Local i Bombers van haver de realitzar nombroses assistències a la via pública i acordonar i tallar a la circulació diversos carrers, per evitar que la caiguda d'objectes pogués produir lesions als vianants, així com assegurar aquells elements que estaven en risc de caure.

La majoria d'assistències es va fer per la caiguda de vidres al carrer, procedents de finestres, caiguda de plafons i planxes, elements publicitaris, marquesines, arrebossats i trossos de façana, cornises de balcons, tendals, persianes, pals de la llum, així com cables elèctrics i de telefonia.

El vent també va fer caure, entre d'altres, part de les teulades d'uralita de l'empresa Mago, així com les planxes que cobreixen la maquinària de la calefacció de l'escola Volerany,

Entre les incidències del dia d'ahir, també consta l'incendi d'un arbre a la zona de Mas Serò, que va requerir la presència d'una dotació de Bombers.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00