Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

S'aprova el nou Pla Local de Joventut 2017-2021

21/09/2017
El pla recull més de 80 accions de diferents àrees El pla recull més de 80 accions de diferents àrees

El document recull i concreta més de 80 accions desenvolupades des de les diferents regidories de l'ajuntament vilanoví.

El nou Pla Local de Joventut, aprovat pel Ple Municipal de Vilanova i la Geltrú aquest dilluns, estableix tres grans eixos estratègics de treball: emancipació, cohesió social i apoderament de les persones joves. El document, a cavall entre dues legislatures (2017-2021), recull i concreta més de 80 accions desenvolupades des de les diferents regidories, i la seva aprovació ha de permetre accedir a les línies d'ajut que facilita la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Els Plans Locals de Joventut són eines de treball que serveixen com a guia de l'estratègia de les accions municipals, i que estableixen les línies prioritàries de treball i el recull d'accions que es duen a terme durant quatre anys per implementar-les.

Elaboració del Pla Local de Joventut 2017-2021

Al llarg d'un any, els tècnics de la Regidoria de Joventut amb el suport de la Diputació de Barcelona, han estat duent a terme les fases d'aquest treball, consistents en l'elaboració d'una diagnosi de la realitat juvenil de la nostra ciutat i de les polítiques de joventut, a partir de l'explotació de les dades estadístiques de què es disposa i d'un ampli procés de participació. Es va realitzar una enquesta a la població juvenil i es van mantenir sessions de treball, recollint aportacions de més de 600 persones entre joves, tècnics i agents clau del territori.

Fruit d'aquests treballs, es va elaborar un document preliminar que exposa els resultats d'aquesta diagnosi i, a partir dels resultats, es van consensuar els eixos estratègics de treball que assenyalen les línies d'atenció prioritària i les accions més rellevants del mateix pla. Posteriorment aquest treball es va completar amb la concreció de cada una de les accions que han de respondre als objectius que assenyala el document. També s'hi concreten els sistemes d'avaluació i seguiment de cada una de les accions. En aquest procés de concreció i de desenvolupament del Pla hi participen 17 regidories de l'Ajuntament de VNG.

Per la Regidora de Joventut, Infància i Adolescència Blanca Albà, "aquest és un Pla Local que no trenca amb la política que es feia a la ciutat durant les passades legislatures sinó que dóna continuïtat, amplia, millora, evoluciona i fa èmfasi en abordar aspectes que cal potenciar, treballar i desenvolupar per a millorar les condicions de vida de les persones joves del municipi". El Pla aborda també aspectes que han estat necessitats i demandes reiterades al llarg dels anys per part del col·lectiu jove de la ciutat, com la disposició d'un equipament o la promoció del talent de joves artistes. "Sobretot és un Pla que fa molt d'incís i posa molt d'esforç en accions que ajudin als i les joves a poder fer el seu projecte de vida de forma autònoma i autosuficient en igualtat de condicions". Així, l'eix d'Emancipació concreta 55 accions i serveis en relació a l'educació, la formació, el treball, l'emprenedoria, la salut i l'habitatge, com a aspectes de base sobre els que se sustenten els altres dos eixos, el de cohesió i apoderament del col·lectiu.

A més, amb la recent incorporació a la regidoria de Joventut dels àmbits de treball d'infància i adolescència, es genera una oportunitat per articular les polítiques socials de manera continuada i amb uns objectius sostinguts que facilitin l'eficiència en àmbits tan importants com són la salut, la formació, l'equitat, la cohesió social i la participació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00