Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El nou torrent de la Pastera, un espai verd, amb zones esportives, accessible, comunitari i polivalent

26/11/2010
Imatge virtual de l'avantprojecte del Torrent de la Pastera            Imatge virtual de l'avantprojecte del Torrent de la Pastera

L'avantprojecte que ha redactat l'Ajuntament de VNG recull les propostes que han fet els veïns i veïnes en el taller de debat sobre aquest futur espai

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha presentat el projecte per a la urbanització del torrent de la Pastera, després del seu cobriment, amb la finalitat d'ordenar, urbanitzar i donar un tractament paisatgístic a aquest nou espai per a l'ús del veïnat i la ciutadania en general. El projecte, que va ser aprovat inicialment en la Junta de Govern del dia 23 de novembre, es preveu que pugui ser adjudicat a mitjans de desembre. Pel que fa a la finalització de les obres, l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena ha dit que "preveiem que tot el procés d'urbanització estigui acabat al voltant de Sant Joan".

Aquest avantprojecte neix fruit del taller de debat El torrent de la Pastera. Com l'imagines?, que es va celebrar el passat 30 d'octubre a l'escola l'Arjau. El document recull propostes i aportacions que van fer els participants.

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, ha qualificat la urbanització d'aquest espai com "la realització d'un dels projectes més emblemàtics, necessaris i demanats pel barri i pel conjunt de VNG". En aquest sentit, l'alcalde Elena ha afirmat que "ja és una realitat, una vella aspiració del barri de Mar per travar el barri i donar-li vida".

Un dels eixos centrals de l'avantprojecte és el tractament que es dóna al torrent com a nou espai cívic i de convivència. El seu àmbit d'actuació abasta quasi 13.000 m2 i es defineix a partir de diferents espais:

- un espai comunitari i polivalent
Es concep com un espai de recorregut i de trobada per a la ciutadania, de passeig i d'estada.
Un parc lineal, amb dimensió suficient per garantir els diferents usos que se li volen donar

imatge virtual torrent 2

- un espai amb zones verdes i zones esportives
Es dóna un paper rellevant a totes les zones que incorporen elements vegetals al llarg del torrent. S'inclouen parterres de prat naturalitzat, amb plantació de gramínies i arbustives. També el projecte preveu posar arbres fora de la nova zona coberta. A banda d'aquesta part, el disseny també incorpora un espai lúdic i de salut per a la gent gran, taulells d'escacs i taula de ping-pong. Per a la canalla s'ha previst instal·lar un "futbolito" i jocs tradicionals com la "txarranca".

L'alcalde de VNG, ha qualificat el disseny com un nou espai "verd, de llum, espai de joc i d'integració de tots les altres zones del voltant amb l'objectiu d'afavorir la convivència". Joan Ignasi Elena ha remarcat que sobretot el projecte "recull les aspiracions expressades pels veïns i la ciutadania en el procés participatiu que s'ha realitzat aconseguint recuperar i integrar els espais dels voltants, plaça de la Rajanta i jardins de l'Atlàntida en un tot conjunt amb el torrent".
 
imatge virtual torrent 3
- un espai amable i accessible per a les bicicletes
El tractament de la superfície del torrent permet una bona accessibilitat per als vianants, amb rampes que facilitaran l'accés al llarg del passeig
A la vegada s'incorpora un espai "pedalable", o sigui, un espai per a l'accés de les bicicletes i que s'integra dins del mateix passeig.

- un espai ben il·luminat i dotat de nou mobiliari urbà
El projecte de la urbanització del torrent preveu la col·locació de noves lluminàries de 12 metres d'alçada, de baix consum i alt rendiment lumínic.
La proposta també contempla la instal·lació de nou mobiliari urbà al llarg del passeig, amb bancs i paperers.

La proposta pretén trencar amb la linealitat de l'espai, entendre i fusionar-se amb l'entorn i tenir un clar caràcter comunitari i multifuncional. 

Descarrega't la foto de portada  

Descarrega't la foto 1

Descarrega't la foto 2
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00