Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Govern de VNG aposta per un canvi econòmic basat en el mar i potenciant la façana marítima

10/05/2013
L'alcaldessa i els regidors expliquen els projectes per dinamitzar la ciutat potenciant el barri de Mar    L'alcaldessa i els regidors expliquen els projectes per dinamitzar la ciutat potenciant el barri de Mar

Projectes com l'espai Multifuncional; el Far. Centre d'Interpretació del Mar o el nou pas sota la via del carrer de la Llibertat van centrar la celebració del Consell Assessor del Barri de Mar

"Hem d'anar cap a un canvi de model econòmic a la ciutat i un dels potencials que tenim és el mar". Amb aquesta afirmació, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras va iniciar ahir al vespre el Consell Assessor del Barri de Mar, un òrgan de participació on hi són convocades entitats, associacions i ciutadans que volen contribuir amb les seves propostes en la millora del barri i de la ciutat.

En la sessió d'ahir es va parlar de projectes dels quals s'està a punt d'iniciar la construcció, com per exemple el pas sota la via del carrer de la Llibertat, del que segons el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, "s'està tancant les bases per poder licitar l'obra abans del mes de juliol, amb l'objectiu de començar-ne l'ampliació al setembre".

A l'hora d'explicar les inversions projectades a la façana marítima, l'alcaldessa de la ciutat va afirmar la voluntat d'optimitzar el potencial del mar "no només en el tema turístic sinó també en temes vinculats a l'ensenyament, la indústria, la pesca o la gastronomia". En aquest sentit, Neus Lloveras va assegurar que "totes aquestes intervencions tenen un objectiu i no són accions individualitzades".

Un dels primers projectes que es van abordar durant la celebració del consell, va ser l'Espai Multifuncional de la plaça del Port. En aquest punt va intervenir el regidor de Joventut, Promoció Econòmica i Turisme i Comunicació i Premsa, Gerard Figueras, qui va posar de manifest la necessitat d'un equipament on es puguin realitzar activitats econòmiques, culturals, d'oci i de lleure. Sobre aquest punt, el regidor Figueras va assenyalar que "davant la impossibilitat econòmica de crear espais per a cadascuna de les activitats hem de fer possible que diferents usos, compatibles entre ells, puguin ubicar-se en un mateix espai, per això en diem espai multifucional". Aquest espai multifucional se situarà a la plaça del Port i l'objectiu és conservar la nau existent i transformar-la per encabir esdeveniments de tipus firal i també de gran format; punt de trobada de les entitats o també activitats econòmiques de tipus cowork. Sobre aquest punt, Neus Lloveras va destacar que és un "projecte que ens il·lusiona perquè fa possible tenir un equipament que ara mateix la ciutat no té".

El Consell Assessor del Barri de Mar també va tractar el punt en què es troba el projecte 'El Far. Centre d'Interpretació del Mar'; l'activitat econòmica que hi haurà novament aquest estiu al Trajo de Garbi, així com les obres de millora que Ports de la Generalitat ha fet al passeig de Ponent i la modificació d'usos de la Sínia de les Vaques, entre d'altres.

Finalment en relació a la demanda de l'Associació de Veïns del barri de Mar d'eliminar la tanca del port, l'alcaldessa va assegurar que "la funció de l'Ajuntament és fer de mediador i per aquest motiu s'han mantingut converses amb Ports de la Generalitat i Confraria de Pescadors perquè el que volem és arribar a una solució de consens entre totes les parts implicades".© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00