Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Cloenda del curs del taller 'Dones amb Memòria'

22/06/2016

L’acte de fi de curs es va celebrar a la Nau del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú

Aquest dimarts s'ha fet la cloenda del curs 2015/2016 del taller 'Dones amb Memòria' amb un acte celebrat a la Nau del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú.

En aquesta cloenda, que va comptar amb l'assistència de la Regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, i de la directora del Museu del Ferrocarril, Pilar Garcia, les participants del taller celebren el fi de curs amb un dinar, així com amb diverses activitats, actuacions i concursos, a més de l'exposició que mostra tota la feina realitzada al llarg del curs.

La Regidora Blanca Albà ha fet una valoració molt positiva del taller i del paper de la dona en la memòria col·lectiva de la nostra societat. "Oferim aquest taller a totes les dones que estiguin disposades a compartir els seus coneixements i rècords. La temporada vinent volem reprendre el taller amb la publicació d'un nou volum de la col·lecció de llibres La Memòria del futur, dedicat a la transició"

Com ja ve sent habitual totes les participants van rebre un obsequi, que enguany ha consistit en una auca.

El grup 'Dones amb Memòria' va néixer fa 17 anys promogut per l'Ajuntament de VNG. Des d'aleshores, aquesta associació conduïda per la historiadora Judith Barbacil, es continua trobant cada dimarts a la UPC. L'objectiu principal d'aquest és donar visibilitat a la història de les dones i rescatar el valor de l'experiència en femení.

Aquest conjunt de dones han contribuït a la recuperació de la història local a través de la col·lecció de llibres i a la seva transmissió a les generacions més joves, gràcies als tallers de la memòria que es realitzen a escoles i instituts.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00