Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Se celebra la cloenda del taller de Dones amb Memòria amb un dinar i diferents activitats

04/06/2015
  Enguany el taller celebra el 16è aniversari Enguany el taller celebra el 16è aniversari

Durant la cloenda es va fer un reconeixement especial a Antònia Ferrer, la participant més veterana del grup

La Nau del Museu del Ferrocarril ha acollit aquest dimarts l'acte de cloenda del taller de Dones amb Memòria, del curs 2014-2015.

En aquesta ocasió la celebració va tenir un important component lúdic, ja que les participants van gaudir d'un dinar de gala i tot un seguit d'activitats entre les quals hi havia concurs musical.

Durant l'acte, que va comptar amb l'assistència de la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat Glòria Garcia, es van fer un seguit de reconeixements a la veterania de les diferents generacions presents al grup. Dones nascudes els anys 20, 30 i 40. Especial atenció va merèixer la integrant més veterana, l'Antònia Ferrer, que aquest mes de juny celebra el seu 94è aniversari.

La regidora es va adreçar a totes les assistents i va felicitar les dones del taller, en nom del consistori vilanoví, alhora que va tenir paraules d'agraïment a les representants del Museu del Ferrocarril pel seu suport en l'organització d'aquest acte.

El grup de Dones amb memòria va néixer ara fa 16 anys com una iniciativa en la qual dones grans de la ciutat participen en la transmissió de la memòria històrica local, des d'una visió femenina. Entre les seves accions destaquen els tallers de la Memòria del futur que fa 7 anys que s'ofereixen a escoles i instituts de la ciutat. Enguany l'han realitzat 1.406 alumnes de 15 centres de primària i secundària. Una altra de les accions que han promogut el grup de Dones en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat ha estat l'edició d'una col·lecció de 10 volums La Memòria del Futur, així com d'altres materials de suport pedagògic.

El projecte té els seus inicis en una activitat promoguda per la Diputació de Barcelona per desenvolupar un taller de memòria oral a diferents municipis. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha donat continuïtat a aquesta iniciativa al llarg d'aquests anys amb el projecte "La història a les nostres mans" amb l'objectiu de donar visibilitat a la història de les dones. Actualment és la única ciutat on el taller continua funcionant.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00