Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El jaciment de Darró tornarà a acollir un camp de treball aquest estiu

08/06/2017
El darrer camp de treball es va fer al setembre de l'any passat El darrer camp de treball es va fer al setembre de l'any passat

Les inscripcions ja són obertes, i el camp es farà del 4 al 15 de setembre

Aquest mes de setembre es realitzarà un nou camp de treball d'arqueologia al jaciment de Darró (segle V a.c al VII d.c).

El camp, que es farà del 4 al 15 de setembre de dilluns a divendres de 9 a 13 h, està dirigit a persones majors de 18 anys interessades en l'arqueologia.
El preu de la inscripció és de 20€ per persona, les places són limitades, i cal fer reserva prèvia al telèfon 93 814 00 00 Ext. 3135 (de dilluns a divendres de 9 a 15 h), o bé al correu electrònic patrimonicultural@vilanova.cat

El camp de treball està organitzat per l'Ajuntament i el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, i dirigit per la Diputació.
És el tercer any que s'organitza, i se centrarà en la part de la vil·la romana, ubicada a la parcel·la de propietat municipal. Aquesta part del jaciment correspon en la seva major part a una vil·la romana, fundada a principis del segle II dC. Fins ara s'ha treballat en la part residencial, amb l'objectiu de documentar les transformacions que es van realitzar en aquest habitatge durant els segles III i IV dC.

Els treballs d'excavació es realitzen sota la direcció tècnica del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. Els responsables del projecte tenen com a objectiu dinamitzar el conjunt monumental com a parc arqueològic únic, possibilitant que les visites que ja es feien al conjunt ibèric d'Adarró incloguin també ara la visita a la part romana. A més, aquesta activitat permet difondre el coneixement de la metodologia arqueològica entre els participants i ampliar els seus coneixements sobre la història antiga del municipi.

Adarró o Darró és un poblat ibèric que es troba a ponent de l'actual passeig Marítim de Vilanova i la Geltrú, al territori antigament conegut com a Cossetània. L'establiment ibèric va estar poblat entre els segles V i I aC, mentre que la vil·la romana va ser fundada a mitjans del segle I aC i va estar habitada fins al segle VI de la nostra era.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00