Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Trobada de l'alcaldessa amb el veïnat de La Collada

26/06/2014
La trobada al centre cívic de La Collada va reunir una cinquantena de persones    La trobada al centre cívic de La Collada va reunir una cinquantena de persones

Neus Lloveras continua la segona ronda de trobades als barris per parlar de les inquietuds de veïns i veïnes

Els problemes amb l'enllumenat públic, la mobilitat o la neteja continuen sent algunes de les principals preocupacions dels veïns i veïnes del barri de La Collada. Així ho van manifestar ahir dimecres a l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, acompanyada de la regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esports Blanca Albà. En el marc de la segona ronda de trobades amb tots els barris de la ciutat, una cinquantena d'habitants de La Collada, entre ells diversos representants de l'associació de veïns, van transmetre queixes a nivell de manteniment, especialment pel que fa a neteja de solars buits, i de l'enllumenat públic que segueix fallant sovint.

L'alcaldessa va recordar que les parcel·les privades les han de netejar els propietaris, i que quan aquests no es poden localitzar i els solars comporten un perill per a la salut pública o per a les persones, l'Ajuntament pot actuar d'ofici. Blanca Albà va explicar que s'ordenen per prioritats les actuacions, ja que no hi ha recursos per fer el manteniment de tota la ciutat, però que l'Ajuntament té un llistat de demandes de millora que es realitzen constantment. De la mateixa manera, es reposen els arbres dels escocells buits mica en mica, a mesura que l'economia municipal ho permet.

Lloveras va recordar que "en els 3 pressupostos que ha aprovat aquest equip de govern s'ha fet un esforç per ajustar fins a 10 milions d'euros, i hem prioritzat sempre els serveis a les persones i els llocs de treball". En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials recordava que "la partida d'ajuts de Serveis Socials va augmentar un 82% l'any passat, i un 50% aquest any. Els serveis socials són la prioritat per aquest ajuntament, i molt especialment l'accés a l'alimentació i a l'habitatge".

Els veïns també van manifestar el seu desacord pel preu de l'IBI, que l'alcaldessa va reconèixer que era elevat "perquè quan es va fer la revisió cadastral els preus dels habitatge eren alts, i ara estem negociant amb l'Estat perquè ens permeti fer una nova revisió cadastral. De moment només hem aconseguit petites rebaixes els anys 2013 i 2014".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00