Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El govern municipal presenta la proposta de pressupostos pel 2016 a la ciutadania

15/01/2016
El govern ha presentat la proposta a la ciutadania  El govern ha presentat la proposta a la ciutadania

El pressupost, de 68 milions d'euros, es fonamenta en les bases de governabilitat que van aprovar les dues formacions per l'acord de govern

El centre cívic La Geltrú va acollir ahir al vespre l'acte de presentació de la proposta de pressupostos del govern municipal de Vilanova i la Geltrú per a l'any 2016.
Tal i com va explicar el primer tinent d'alcaldia i portaveu del govern Juan Luis Ruiz, es tracta del primer pressupost d'aquest govern que té com a punt de partida les bases de governabilitat que van aprovar les dues formacions per l'acord de govern. "Aquesta és la nostra proposta de pressupostos. A partir d'ara esperem rebre les aportacions dels grups municipals, amb l'objectiu de poder elaborar una proposta concreta que es pugui aprovar en el ple de l'1 de febrer". Ruiz també va dir que la voluntat del govern municipal és poder iniciar les bases perquè la ciutadania pugui fer aportacions reals, i que l'any 2017 els pressupostos siguin encara més participatius.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va explicar que el pressupost, tot i ser una proposta, estava força madur i que la voluntat del govern era donar-lo a conèixer a la ciutadania i recollir comentaris i propostes que el puguin millorar. “Aquest és un pressupost de 68 milions d'euros condicionat per la voluntat de mantenir tots els serveis que s'ofereixen a la ciutadania, per fer front al deute bancari i on s'han esmerçat tots els esforços per seguir ajudant als qui més ho necessiten. Però també és un pressupost que vol fomentar l'ocupació i les noves oportunitats de desenvolupament econòmic”.

La distribució del pressupost en percentatges disposa que el 75,8% dels diners es destinin a serveis a la ciutadania, el 12,6% en ajuts i subvencions a les entitats i també per l'organització d'esdeveniments a la ciutat, com la Festa Major, el Carnaval o els Tres Tombs, i l'11,6% en concepte de càrrega financera. Pel que fa als ingressos amb que compta l'Ajuntament de VNG, el 68,3% corresponen als tributs, taxes i impostos, el 29,9% a aportacions procedents d'altres administracions, com la Generalitat o la Diputació, mentre que l'1,8% dels diners s'ingressen en concepte de cànons.

La regidora d'Hisenda, Glòria Garcia va donar a conèixer els quatre grans eixos en que es fonamenten els pressupostos pel 2016 i que són Igualtat d'oportunitats i cohesió social; Cura de l'espai públic; Projecció de ciutat i atracció de nova activitat econòmica; i Transparència, govern obert, descentralització i gestió sostenible. “En aquest pressupost hem previst seguir augmentant les partides econòmiques per aquelles famílies que malauradament encara pateixen els efectes de la crisi, amb una atenció molt especial cap als infants. Entre d'altres augmenten les beques menjador, els ajuts a les llars d'infants i el reforç escolar, alhora que també augmenten els ajuts per al lloguer d'habitatge i a les persones grans que requereixen d'atenció domiciliaria”. Glòria Garcia també va destacar altres augments de les partides com els 250.000 euros destinats a la neteja viària que anirà acompanyat d'un pla de xoc de foment del civisme. Un nou concurs de jardineria i un altre per l'enllumenat públic, són altres accions que s'inclouen en el capítol de la cura per l'espai públic, que també contempla l'impuls per l'inici de la redacció del nou pla general d'ordenació urbana, el projecte de reforma de la façana marítima o la finalització dels treballs del pla de catàleg de patrimoni.

La projecció de ciutat i la creació de nova activitat econòmica és un altre dels grans eixos estratègics que es planteja el govern municipal amb l'objectiu de trobar iniciatives i accions que fomentin l'activitat econòmica, la creació d'ocupació i noves oportunitats. “La proposta contempla el desenvolupament i implementació del pla estratègic d'activitat econòmica, la redacció del pla de màrqueting turístic o la posada en marxa del viver d'empreses Creatic. També incidirem en altres accions com el desenvolupament de l'espai Far, el desenvolupament del segell de Destinació de Turisme Familiar, així com la consolidació de la ciutat, com a ciutat firal”. L'aposta per unes platges de qualitat i el posicionament dels mercats i mercadals com element de promoció del producte de proximitat són altres de les prioritats d'aquest govern.

El darrer eix té com a objectiu les accions per aconseguir una major transparència en la gestió municipal, que alhora sigui descentralitzadora i sostenible, per això la proposta contempla la gestió directa d'alguns serveis, la creació de la unitat de consergeries municipals o les obres d'adequació d'edificis municipals, per tal d'alliberar lloguers.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00