Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Les biblioteques de VNG, protagonistes en un congrés d'Extremadura

13/06/2017
La trobada es fa dijous i divendres La trobada es fa dijous i divendres

El projecte de 'Biblioteques inclusives' s'explicarà al V Encuentro Nacional de Lectura Fácil aquesta setmana

La Xarxa de biblioteques de Vilanova i la Geltrú participa al "V Encuentro Nacional de Lectura Fácil en Extremadura" amb una conferència sobre el paper de les biblioteques públiques en aspectes d'inclusivitat: "Bibliotecas inclusivas: democracia lectora". El congrés, organitzat per la Fundación Ciudadanía, l'Associació de Lectura Fàcil i la Associació d'Extremadura de Lectura Fácil, se celebra dijous 15 i divendres 16 de juny a Villanueva de la Serena, Badajoz.

La conferència es preguntarà si les biblioteques són espais inclusius. Les necessitats lectores i d'accés a la lectura i a la informació són molt diverses, i les biblioteques han de ser una porta d'accés on s'ofereixin les mateixes oportunitats a usuaris i usuàries amb discapacitat, trastorn en l'aprenentatge, baix nivell de lectura,…
La xerrada finalitzarà amb la presentació del projecte "Biblioteques Inclusives" impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya en el que les biblioteques de Vilanova i la Geltrú han participat activament des de l'inici del projecte.

El Congrés compta amb la participació de personalitats internacionals, com Rita Brasil de Brito, secretària executiva de la Comisión Nacional UNESCO de Portugal; o Aires Carvalho, president de la Federación Portuguesa de Asociaciones, Centros y Clubes UNESCO.
També es faran tallers de dinamització lectora i sobre com crear i dinamitzar clubs de Lectura Fàcil, amb la presentació de diverses experiències de clubs de lectura adreçats a persones amb discapacitat, a docents o a gent gran.
El congrés també comptarà amb la presentació de bones practiques sobre la facilitació de documents públics en Lectura Fàcil a Euskadi i Catalunya, i tallers d'accessibilitat de continguts per a la ciutadania sobre com crear textos de Lectura Fàcil.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00