Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Ramon Codina dóna les claus per a la creació d’un Market Place per a una Smart Maritme City a l'auditori de Neàpolis

31/05/2017
.  .

Conferència en el marc del Campus Universitari de la Mediterrània

El Campus Universitari de la Mediterrània ofereix a l'Auditori de Neàpolis demà dijous, a les 18h, la conferència gratuïta "Creació d'un Market Place para una smart maritime city". La conferència serà impartida per Ramon Codina, especialista en anàlisi de sistemes d'informació i un dels promotors del concepte de Ciutats Intel·ligents Marítimes (Smart Maritime Cities).

Codina és auditor de sistemes d'informació per a l'Institut Català de Tecnologia i és pèrit informàtic. Entre les seves especialitats hi ha el govern de sistemes d'informació i gestió de sistemes de seguretat, ja que intervé com mentor per a l'obtenció de diferents acreditacions internacionals per a generar estàndards en matèria d'auditories, seguretat, govern i risc dels entorns digitals com CISM Certificate Information Security Manager o mentor de Ciberseguretat de l'Internet de les Coses (IoT). Ramon Codina farà un recorregut per la idea i concepte de ciutat intel·ligent i explicarà amb quines eines comptem per a crear un mercat en l'àmbit d'una ciutat marítima intel·ligent gracies la planificació, disseny, verificació i execució a partir de la potenciació de la pesca sostenible i les aportacions que la comunitat científica pot oferir en segments com l'aplicacio de sistemes d'intel·ligència artificial o d'eficiència energètica

El concepte de ciutat intel·ligent (smart city) s'aplica dins la planificació estratègica de les ciutats com la manera d'entendre els entorns urbans connectant-los amb l'ajut de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i vinculant aquests nexes i vincles amb la consecució de majors nivells de benestar, la sostenibilitat i la competitivitat dels seus habitants i sectors productius.

En el cas d'una ciutat com Vilanova i la Geltrú, l'estratègia que es planteja té com a objectiu la promoció del sector marítim, la pesca i la ciència nàutica en una àrea costanera. I per fer-ho preveu comptar amb un ús adequat i una governança adequada de les eines tecnològiques disponibles en el si d'aquesta comunitat per aconseguir instruments que aconsegueixen la captació i atracció de talent i que tot aquest bagatge comporti incrementar el valor i la competitivitat en l'àmbit local.

Inscripcions aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00