Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La setmana vinent s'inicien les obres de reforma i millora del pas sota la via del carrer de la Llibertat

15/10/2013
Després de les obres, la rampa per als vianants serà més suau    Després de les obres, la rampa per als vianants serà més suau

La Junta de Govern Local ha adjudicat a Copcisa la realització d'aquest projecte d'ampliació que es preveu finalitzar en un any

La Junta de Govern Local d'avui dimarts, 15 d'octubre, ha adjudicat a l'empresa Copcisa les obres d'ampliació i millora del pas sota la via del carrer de la Llibertat. Aquest és un projecte que el Govern municipal va qualificar com una prioritat de l'actual Mandat Corporatiu i que es farà mitjançant una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) que atorga la Generalitat.

L'inici de les obres es farà durant la setmana vinent, a partir del 21 d'octubre i es preveu que tinguin una durada de dotze mesos. El projecte, que ha anat a càrrec del Servei de Projectes de la Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de VNG contempla la reurbanització del tram comprès entre el carrer de l'Àncora i el carrer del Forn del Vidre, a banda de la reforma integral del pas sota la via. Amb aquesta intervenció s'acompleix un dels objectius del Govern vilanoví de fer possible un nou punt de connexió i comunicació a la ciutat, des de la plaça de la Vila a la plaça del Port.

La reforma del pas sota la via s'ha dissenyat en base als següents criteris:
-accessibilitat per a tothom, mitjançant rampes
-màxima amplada del pas (gairebé 7 metres)
-recorregut visual continu, que aporta un sentiment de seguretat als vianants
-compatibilitat amb les activitats de carrer

Joan Giribet, regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, explica que "el que es vol és potenciar aquest eix que quedava tallat, des de la plaça de la Vila fins al mar, passant pel mercat de mar. Volem dinamitzar econòmicament aquesta zona, perquè fins ara la gent es desviava cap a la rambla".

Les obres ocuparan des del carrer de l'Àncora fins al carrer del Forn del Vidre, i per tant quedarà una rampa més llarga i més suau. El regidor ha recordat que "poden ser una mica molestes per als veïns del barri, però contribuiran a millorar tota la ciutat".

Finançament de la reforma del pas sota la via del carrer de la Llibertat
El projecte d'ampliació i millora té un cost de 895.604 euros, dels quals un 83% aniran a càrrec del PUOSC, un 12% aniran a càrrec del programa XARXA de la Diputació de Barcelona i el 5% restant a càrrec de l'Ajuntament de la ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00