Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Rosa Andreu serà la nova responsable artística de la programació del Teatre Principal

08/04/2011
    Rosa Andreu Rosa Andreu

L'actriu teatral confeccionarà la programació de tardor del teatre vilanoví

Rosa Andreu, actriu teatral i cinematogràfica, tot i que la gran part del públic la coneix pel seu treball en el món de la televisió, serà l'encarregada de confeccionar la programació de tardor del teatre vilanoví. 

Seguint amb els criteris que es va plantejar en el moment de la reobertura del Teatre municipal, des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha encomanat el disseny d'una programació teatral diversa i de qualitat que segueixi la línia encetada l'octubre de 2009. 

L'objectiu continua sent poder desenvolupar una oferta dinamitzadora, a l'abast de tots els públics, amb obres de qualitat en tots els gèneres, que tingui en compte el sector local i que alhora tingui l'ambició de situar a Vilanova i la Geltrú en el mapa cultural del nostre país.

Rosa Andreu
Rosa Andreu es va iniciar en el món del teatre, com amateur, l'any 1983 quan va fundar la companyia GTIV del Vendrell. L'any 1988 va conèixer Oriol Grau (actor, director, professor de Comunicació no verbal a la Universitat Rovira i Virgili i Cap de Programes d'Entreteniment de TV3) i juntament amb ell i Fermí Fernández, entre d'altres, va participar en la fundació del grup de teatre Trono Villegas de Tarragona. Va participar en tots els seus muntatges fins l'any 2000. 

Des dels seus inicis, ha interpretat obres de Dario Fo, Jean Cocteau, Michael Frayn, Rodolf Sirera, Eugène Labiche, Lluís Coquard, Àngel Guimerà, Josep Mª Benet i Jornet, Joaquim Mallafré, Angel Alonso, Victor Alexandre, Vasili Grossman, i Oriol Grau entre d'altres. 

Ha treballat amb directors com Pere Planella, Àngel Alonso, Alexander Herold, Oriol Grau i Anna Sabaté. 

En la seva vessant teatral ha treballat amb Manel Barceló, Anna Barrachina, Àlex Casanoves, Mercè Comes, Eduard Farel.lo, Fermí Fernández, Abel Folk, Oriol Grau, Santi Ibañez, la vilanovina Helena Pla i Montse Pérez, entre d'altres. Ha fet temporades als teatres Principal de Barcelona, teatre Borràs, teatre Regina i sala Muntaner i ha fet gires per Catalunya i Espanya. L'any 1997 va rebre el premi 'Els Millors 1997' a la millor interpretació femenina col·lectiva atorgat pel públic dels Espais Escènics de Tarragona. 

Aquest mateix any va entrar en el món de la televisió de la mà d'Andreu Buenafuente (El Terrat) com a co-presentadora del programa 'Malalts de tele' juntament amb Toni Soler (soci de la Productora Minoria absoluta, de la que és director Francesc Escribano, i director de Polònia i Crackòvia) i Albert Om ( director i presentador d'El club i El convidat). Per 'Malalts de tele' va rebre el premi ONDAS al programa més innovador, essent la primera vegada que aquest premi s'atorga, a nivell nacional, a un programa en català. 

També ha presentar els programes de TV3 'Fes-t'ho mirar' i 'Fes-t'ho de nit' i el concurs 'Qui corre, vola'.
Com actriu d'audiovisual, ha participat en la TVmovie 'Positius' dirigida per Judith Collell, on va actuar al costat de Mercè Sampietro, entre d'altres. 

En cinema, ha intervingut en diversos curtmetratges i en les pel.licules 'Herois' (dirigida per Pau Freixas i que ha rebut el premi de públic al Festival de Màlaga, l'any 2010) i 'Animals', dirigida per Marçal Forés, una coproducció Espanya-Gran Bretanya on també ha participat Martin Freeman (actor a les sèries 'The office' i 'Sherlock' i protagonista de 'The Hobbit' de Peter Jackson).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00