Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Dispositiu de neteja especial per Carnaval

09/02/2016

Just després de les Comparses s'activa un servei de neteja reforçat, que preveu deixar la ciutat en condicions després dels 7 dies de disbauxa

Merengada, Arrivo, Ball del Paperet, Vidalot, però sobretot les Comparses de diumenge deixen els carrers de Vilanova i la Geltrú plens de brutícia.
La ciutadania ja està acostumada a la brutícia de les sabates i les rodes dels cotxes durant la setmana posterior a les guerres de caramels. Però des de l'Ajuntament, i més concretament des de la Regidoria de Serveis Viaris, cada any es multipliquen esforços en els serveis de neteja, per tal que els carrers recuperin la normalitat el més aviat possible.

El regidor de Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, ha explicat que “el mateix diumenge, just després de les Comparses, ja es posen en marxa més màquines, tres escombradores i un camió cisterna, i els operaris de la neteja treballen en tres torns durant aquests dies, cobrint gairebé les 24 hores del dia”.
Neteja post comparses petita
Tot i que enguany el vent que feia diumenge facilitava l'escombrada dels caramels, que no s'enganxaven al terra, el mateix vent va fer que s'escampessin, i amb l'arribada de la humitat al vespre es tornava a crear una capa enganxifosa en molts carrers.

Giribet demana “paciència a la ciutadania, perquè centrem els esforços sobretot en els carrers del centre de la ciutat. Fins més avançada la setmana no podrem normalitzar els serveis de neteja, fent un repàs del centre i arribant a tots els punts de la ciutat, mica en mica”.

A banda d'aquests torns extraordinaris de neteja, els dispositiu post Carnaval contempla també una neteja intensiva del clavegueram, per evitar que els caramels acumulats fermentin i provoquin mala olor. Així, dijous 11 de 7 a 16 h s'actuarà a les clavegueres de la rambla Principal, i dijous 18 a les de la rambla de la Pau, fet que pot tenir afectacions en les terrasses dels bars.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00