Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Trobada de l'alcaldessa amb els veïns i veïnes del Molí de Vent

30/01/2014
Les trobades setmanals són molt participatives    Les trobades setmanals són molt participatives

Les queixes per actituds incíviques centren bona part dels comentaris dels ciutadans i ciutadanes

Una cinquantena de persones es van reunir dimecres amb l'alcaldessa Neus Lloveras en el marc de les trobades que fa setmanalment, "L'alcaldessa al teu barri". Al centre Cívic del Molí de Vent, Lloveras anava acompanyada del regidor d'Hisenda, Recursos Humans i Organització Interna Miquel Àngel Gargallo, i la regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació Ariadna Llorens.

Actituds incíviques com la destrossa de contenidors, l'embrutiment d'espais públics com parcs i jardins, o la presència d'excrements de gos a la via pública, són algunes de les molèsties que els veïns van manifestar als representants del govern. L'alcaldessa va recordar que "l'incivisme ens costa molts diners a tots. Si aconseguíssim controlar l'incivisme tindríem més temps i diners per arreglar voreres, però perdem molts esforços arreglant bretolades".

Pel que fa a presència d'excrements de gossos, l'alcaldessa va parlar de la imminent posada en marxa de la campanya per informar sobre l'ordenança de la tinença d'animals, "durant unes setmanes s'informarà sobre el contingut de l'ordenança, que inclou l'obligació de recollir els excrements i de no permetre les miccions en façanes i mobiliari urbà, i a mitjans de març començarem a sancionar".

D'altra banda, els veïns van exposar que al barri hi ha moltes voreres trencades, algunes per culpa de les arrels dels arbres, i que a la nit hi ha manca de llum en moltes zones a causa de les mesures d'estalvi energètic. Pel que fa a mobilitat, es van mostrar preocupats per l'accessibilitat al barri, que queda allunyat del centre, amb moltes pujades i baixades, i que als vespres no té prou connexió amb la línia de bus urbà. En aquest sentit, es van mostrar expectants davant la redacció del Pla de Mobilitat que, tal i com va explicar l'alcaldessa, és a punt de començar i tindrà en compte les diferents necessitats en el conjunt de la ciutat. També es va parlar de la necessitat de crear un carril bici i com encaixar-lo en les necessitats de vehicles i vianants.

Lloveras es va comprometre a estudiar les demandes de manca de llum, repintat dels passos de vianants i més neteja viària, i la neteja i desbrossament dels torrents, que és responsabilitat de l'Agència Catalana de l'Aigua. Pel que fa a l'ús indegut d'alguns solars abandonats, l'alcaldessa va dir que se n'investigaria la propietat, mentre que afirmar que se seguirà el cas de la plaça d'Eduard Toda, on fa anys es van treure els bancs i no s'està aprofitant com a espai d'ús i gaudi públic.

Altres demandes van ser la conversió del tram final de la ronda Ibèrica en doble carril, ben senyalitzat i que faciliti el trànsit a la cruïlla amb Zamenhof, o l'obertura de més patis d'escola els caps de setmana. La regidora d'Educació va explicar que aviat s'obrirà el pati de l'escola Pompeu Fabra, i el curs que ve el de l'escola Ítaca.

L'alcaldessa va explicar als veïns i veïnes que aquestes trobades serveixen per copsar les inquietuds, idees, queixes i suggeriments de la ciutadania, i que la regidoria de Participació en fa seguiment per tal de poder explicar si s'han pogut resoldre i de quina manera en la propera reunió amb el barri.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00