Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Un membre de les cooperatives agrícoles d'Haití serà dimecres a VNG

25/02/2011
L'agricultura pot ser un factor per reconstruir Haití   L'agricultura pot ser un factor per reconstruir Haití

Parlarà de la situació al seu país i de l'agricultura com a oportunitat per ajudar a reconstruir-lo

Dimecres que ve, 2 de març, serà a Vilanova i la Geltrú un representant de la xarxa de cooperatives agrícoles d'Haití, Fremiot Nicolas. Aquest ciutadà haitià, que participarà en dues xerrades sobre la situació al seu país, és a Catalunya convidat pel projecte "Visites del Sud", que és una de les principals activitats del Departament de Campanyes i Estudis d'Intermon-Oxfam des de fa més de 10 anys. La Regidoria de Cooperació i Solidaritat dóna suport a la visita de Nicolas. Quan arribi a Vilanova i la Geltrú, serà rebut a l'Ajuntament.

Fremiot Nicolas, és membre de la cooperativa "Moviment Camperol de Rossignol" i coordinador de la xarxa de cooperatives agrícoles haitianes. Dimecres al migdia oferirà una xerrada a l'escola El Cim, mentre que al vespre, a les 20 h, protagonitzarà un col·loqui sobre el futur d'Haití a la botiga d'Intermon-Oxfam, oberta recentment a la plaça dels Cotxes. Nicolas explicarà com l'agricultura pot ser un factor de reconstrucció nacional i la incidència política que pot tenir, un any després del terratrèmol que va devastar el seu país.

La ciutat de Vilanova i la Geltrú es va bolcar fa un any en la campanya d'emergència per Haití. Tant l'Ajuntament com la Comissió de treballadors municipals hi van fer aportacions, i es van recollir donatius de la ciutadania. Així mateix, es van organitzar diverses iniciatives en benefici del país caribeny.

Intermón-Oxfam a Haití

Fins al desembre de 2010, Intermón-Oxfam ha rebut 7,4 milions d'euros en donacions per al terratrèmol d'Haití. La confederació Oxfam, per la seva banda, ha rebut un total de 97,8 milions de dòlars. Des del succés, Intermón-Oxfam ha arribat a més d'1.200.000 persones, facilitant serveis d'aigua, sanejament, educació sanitària i suport als mitjans de vida.

A la vall d'Artibonite, a més d'atendre les persones afectades pel terratrèmol i el brot de còlera, Intermón Oxfam ja portava a terme abans del sisme un programa d'enfortiment de la producció d'arròs, que s'ha ampliat durant aquests últims mesos a causa de l'increment de persones que es van desplaçar a aquesta zona fugint de la capital.

Actualment Intermón-Oxfam du a terme dos grans programes a Haití. D'una banda, un programa de recuperació per a les víctimes del terratrèmol, que ha proporcionat capacitació en gestió empresarial, treball remunerat, donacions en efectiu i accés a menjadors comunitaris a més de 175.000 persones. Fusters, propietaris de botigues d'alimentació, sastres, mecànics, cuiners i altres tipus de comerciants reprenen els seus negocis i comencen a poder mantenir les seves famílies gràcies a l'acció d'Intermón Oxfam.

De l'altra, un programa d'emergència per prevenir la propagació del còlera, que afecta totes les províncies del país. Intermón-Oxfam està arribant a prop de 700.000 persones a nivell nacional amb els programes d'emergència d'aigua, sanejament i higiene per a combatre el còlera. Mitjançant una campanya massiva d'educació i d'higiene es proporciona aigua potable a les persones vulnerables. Aquesta campanya se segueix de porta en porta i de poble en poble i informa sobre pràctiques d'higiene bàsiques, que protegeixin del còlera.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00