Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

S'exposa a Barcelona l'Espai d'Equitat com exemple de bones pràctiques

13/07/2017
La Jornada sobre polítiques d'igualtat es va celebrar a Barcelona La Jornada sobre polítiques d'igualtat es va celebrar a Barcelona

L'Espai d'Equitat vilanoví és un dels exemples escollits per l'Associació Catalana de Municipis i l'Institut Català de les Dones

Dimecres es va celebrar a Barcelona la jornada “Les polítiques de dones en els ens locals: reptes i oportunitats”, organitzada per l'Associació Catalana de Municipis amb el suport de l'Institut Català de les Dones.
L'objectiu era donar a conèixer el marc jurídic i compartir una reflexió sobre els paper dels ens locals davant les polítiques d'igualtat de gènere.

Així, la jornada va comptar amb dues ponències, una sobre la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat de dones i homes, i una sobre les línies estratègiques de l'Institut Català de les Dones. Seguidament es van presentar diverses bones pràctiques en polítiques locals, entre les quals hi havia “El SIAD i l'atenció a persones LGTBI. Dubtes i oportunitats” de Vilanova i la Geltrú, que van presentar la cap de servei de Convivència i Equitat i la coordinadora de l'àmbit d'equitat de gènere de l'ajuntament vilanoví. En la presentació es va explicar com l'Espai d'Equitat creix i passa a oferir dos serveis: el Servei d'Informació i Atenció a les Dones, i el Servei d'Atenció a la Diversitat sexual i de gènere.

L'ACM ha volgut posar sobre la taula els reptes i les oportunitats que les administracions locals tenen en relació a les polítiques de dones, a més de buscar un espai per poder reflexionar i posar de relleu les experiències que alguns ens locals ja estan duent a terme.
El reconeixement del principi d'igualtat com a dret fonamental és un dels aspectes que caracteritzen l'evolució de les societats occidentals en els últims decennis. Les lluites i reivindicacions portades a terme pels diferents moviments de dones al llarg de la història han forçat les diferents institucions i organismes governamentals a una acció normativa que comporta assumir i protegir jurídicament la igualtat d'oportunitats, i l'obligació de promoure les condicions per a una equitat real.

La persistència actual d'un model patriarcal i heteronormatiu i dels factors que incideixen en les desigualtats entre homes i dones en la nostra societat, fa necessari continuar amb la planificació i desenvolupament d'actuacions i polítiques per canviar actituds i comportaments socials. El món públic ha d'adoptar mesures més estructurals encaminades a garantir una equitat de gènere en tots els àmbits.

Les administracions locals han formulat polítiques per implementar el principi d'equitat, i d'aquesta manera promoure el reconeixement del valor de cada persona més enllà de la diversitat sexual i de gènere, de les cultures, de les creences, de les classes socials, dels itineraris de vida... en el marc del respecte als Drets Humans.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00