Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Més de 1.800 nens i nenes de VNG reivindiquen els seus drets

20/11/2013
La fotografia s'ha fet a la plaça del mercat La fotografia s'ha fet a la plaça del mercat

Amb motiu de la commemoració del Dia Universal dels Drets de l'Infant formen un mosaic amb el lema "Som aquí !"

Més de 1.800 nens i nenes de dotze escoles de Vilanova i la Geltrú han celebrat aquest matí, 20 de novembre, la commemoració del Dia Universal dels Drets de l'Infant, amb la realització d'un mosaic humà.

El mosaic ha recreat una imatge dels participants que, amb la mà alçada i amb el suport gràfic d'una pancarta, han cridat el lema "Som aquí!" La instantània del moment ha estat fotografiada per una càmera d'alçada, creant una imatge artística i inèdita fins al moment. A més, i mitjançant una càmera de vídeo, s'han enregistrat les imatges de tot el procés, per posteriorment fer-ne difusió.

Des de la Regidoria de Participació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha celebrat la bona acollida que ha tingut la proposta, en la que hi han pres part 1.823 nens i nenes de les escoles Arjau, Canigó, Llebetx, Pompeu Fabra, Sant Jordi, Volerany, La Pau, Divina Providència, Escola Pia, El Cim, Sant Bonaventura i Santa Teresa.

El mosaic d'aquest matí ha estat possible gràcies a l'estudi de disseny i comunicació Creàtica i l'empresa Un ojo en el cielo. Creàtica ha fet la composició de la imatge i la pancarta, mentre que Un ojo en el cielo, ha realitzat la fotografia de l'original mosaic, mitjançant un aparell volador. 
càmera
També hi ha col·laborat la cadena de Supermercats JR, que ha donat galetes amb xocolata als nens i nenes, l'actriu vilanovina Núria Valls qui ha volgut ser present aquest dia per col·laborar i fer possible aquest missatge d'unitat i fermesa en la defensa dels drets dels infants, la Creu Roja, i el Diari de Vilanova que publicarà la fotografia a la doble pàgina central, en l'edició d'aquest divendres.

L'objectiu, tal i com ha explicat l'alcaldessa de la ciutat, ha estat poder implicar els infants en aquesta commemoració fent-los partícips en aquesta idea de fermesa i defensa dels seus drets. "Els nens i nenes han de saber que tenen uns drets, per això és important que els involucrem en aquesta celebració. Ells són el futur del nostre país i és per això que entre tots hem de treballar per garantir-los aquests drets". Neus Lloveras també ha reivindicat l'especial atenció que cal tenir cap als infants en èpoques de crisi econòmica. "Els nens i nenes són la part més feble i vulnerable de les famílies que passen per dificultats econòmiques greus. Hem de donar-los una especial atenció perquè són qui sovint pateixen més la crisi."

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha recordat que properament es podrà disposar del Pla Local de la Infància i l'Adolescència. Un document que es troba en fase de redacció, un cop ja s'han recollit totes les propostes dels diferents sectors, institucions i entitats que hi participen. "Activitats com la d'avui formen part d'aquest Pla, que ja està molt avançat. El document anirà acompanyat d'accions que serveixin per donar suport a les polítiques d'atenció a infants i joves de la ciutat". 

Àlbum de fotos
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00