Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Comença la intervenció per regular l'accés de vehicles a Ribes Roges

13/07/2017
Treballs per senyalitzar el paviment com a àrea verda Treballs per senyalitzar el paviment com a àrea verda

A la implantació de la àrea verda d'estacionament i la zona 30 km/h, s'hi afegeix un nou itinerari per a bicicletes amb l'objectiu de promoure una mobilitat més sostenible

La transformació de la façana marítima, iniciada en el darrer Mandat Corporatiu, posa l'accent actualment en la mobilitat i l'accessibilitat del barri de Ribes Roges, que sobretot durant l'estiu registra un notable augment del trànsit de vehicles.

En aquest barri de Vilanova i la Geltrú es va aprovar al març d'enguany la implantació d'una àrea verda d'estacionament gratuït per als residents al barri. Així mateix s'estableix una zona 30 Km/h de circulació per als vehicles a motor amb l'objectiu de prioritzar el pas de vianants i la circulació de bicicletes, com una aposta clara del govern municipal per la mobilitat sostenible. Aquesta voluntat, ha explicat el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet, s'ha traduït "en un projecte global d'intervenció i millora per regular l'accés de vehicles a Ribes Roges a l'estiu i amb accions que pretenen promoure una mobilitat més sostenible".

Aquesta actuació al barri es du a terme en base a tres eixos com són l'aparcament regulat a través de l'àrea verda; la implantació de la zona 30 km/h, més un carril bici de servei que connectarà el barri de Ribes Roges amb la rambla de Lluís Companys. Segons Joan Giribet, el nou itinerari que s'ha creat "pretén donar servei als residents al barri i a les persones usuàries de la bicicleta com a mitjà de transport ja que connectarà Ribes Roges amb el carril bici de la rambla de Lluís Companys d'una manera més directa que no pas el carril bici del passeig que té una finalitat més lúdica i d'esbarjo".

Des de la Regidoria de Projectes i Obres de l'Ajuntament de VNG, l'equip responsable del projecte ha dibuixat aquest nou carril bici pensant també en la mobilitat de les escoles i centres educatius. En aquest sentit, Joan Giribet ha explicat que l'itinerari és més curt, té menys pendent i té més ombres.

Intervenció per fases per minimitzar les molèsties
Les obres han començat aquest dimecres 12 de juliol amb els treballs de pintura de l'àrea verda. S'intervindrà per fases amb una afectació màxima de tres dies per a cadascuna de les fases de treball. En primer lloc s'intervindrà sobre la banda sud del barri de Ribes Roges; la segona fase intervindrà sobre la banda nord i finalment la darrera fase intervindrà sobre la zona central, juntament amb les cruïlles que també tindran un tractament acurat per evitar al màxim les molèsties al veïnat.

Aquesta actuació, ha explicat el regidor de Mobilitat, "ens permàrea verda 2etrà endreçar la zona d'aparcament i guanyar espais per als vianants a les voreres més estretes i implantar una zona de circulació màxima de 30 km/h molt adequada a la tipologia de barri i també per la proximitat amb el passeig marítim". Respecte a l'àrea verda, la seva implantació compta amb una subvenció dels Plans de Foment Territorial de Turisme del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Canvis en els sentits de circulació
Les millores al barri de Ribes Roges també inclouen modificacions en el sentit de circulació de dues illes. D'una banda els carrers que envolten el carrer dels Almogàvers, passarà a ser de circulació en sentit antihorari (contrari a les agulles del rellotge), facilitant l'accés a l'aparcament d'aquest carrer. També serà de sentit antihorari el voltant de l'illa de cases de la confluència entre els carrers de Joan de la Cosa, Alexandre de Cabanyes i ronda de la Mar Mediterrània, amb l'objectiu de millorar la seguretat de la cruïlla dels carrers d'Alexandre de Cabanyes amb ronda de la Mar Mediterrània.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00