Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Govern municipal reivindica la seva aposta per la façana marítima com a revulsiu econòmic de la ciutat

05/02/2014
  Imatge aèria del port de Vilanova i la Geltrú     Imatge aèria del port de Vilanova i la Geltrú

L'alcaldessa de VNG qualifica la inversió i les actuacions a la façana marítima com una oportunitat de futur per a la capital del Garraf

Dilluns el Ple municipal va aprovar l'Estudi de Detall de l'atorgament de la concessió administrativa per a l'explotació de tres superfícies al Trajo de Garbí. Amb l'aprovació d'aquest estudi, l'empresa Ona Beach Club SL, concessionària d'aquest espai, pot iniciar les obres d'urbanització que han de convertir aquesta zona en una àrea destinada a usos lúdics, comercials i de restauració, amb passeigs amplis i un carril bici. El projecte que s'hi durà a terme, és una de les actuacions previstes en la remodelació de la façana marítima, amb una inversió per al conjunt de la ciutat que pot arribar als 15 milions d'euros.

L'aprovació d'aquest punt ha estat qualificat per l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, com "una bona notícia" en la línia del que va anunciar fa unes setmanes el director general d'Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, en relació a la inversió público-privada per remodelar la façana marítima de Vilanova i la Geltrú. Segons l'alcaldessa de la ciutat "històricament mai hi havia hagut tanta inversió". En aquest sentit, Neus Lloveras ha destacat que "Vilanova i la Geltrú és una ciutat costanera que aposta pel mar". Sobre els projectes previstos en aquesta zona, l'alcaldessa Lloveras ha afirmat que "la remodelació de la façana marítima és un projecte de futur per a VNG i hem de ser capaços d'anar més enllà i veure el projecte global i no una actuació puntual". L'alcaldessa creu que la ciutadania "ho hem de veure com una oportunitat de dinamització econòmica a la ciutat que pot suposar la creació d'activitat econòmica".

Per poder explicar aquest projecte de futur d'una manera global al conjunt de la ciutadania, l'alcadessa de VNG ha explicat que dimarts vinent, 11 de febrer, a les 19 h, es farà una trobada oberta a tothom al Pòsit de Pescadors per explicar el projecte al detall i donar resposta a qualsevol dubte que puguin expressar els ciutadans. Per a Neus Lloveras, la intervenció prevista a la plaça del Port "és una peça bàsica d'aquest projecte ja que està situada a l'entrada de VNG i permetrà obrir per a la ciutat un espai que fins ara està tancat, amb la construcció d'un recinte firal-palau de congressos per a la ciutat".

En relació a aquesta intervenció històrica al barri de Mar i al conjunt de la ciutat també s'hi ha referit el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet, afirmant que aquesta remodelació de la façana marítima "fa realitat la nostra aposta pel barri de Mar amb l'objectiu que ens ajudi a tirar endavant com a ciutat". Joan Giribet ha explicat que l'actuació prevista a la plaça del Port s'adapta totalment al que permet fer el Pla Especial del Port, el qual per a la seva redacció i tramitació ja va comptar amb un ampli procés participatiu. En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme ha afirmat que "no podem canviar cada vegada el marc normatiu a l'hora de dur a terme algun projecte, tenim una eina que ens pot agradar més o menys però que defineix molt bé que és el que es pot fer".

Segons Joan Giribet, el Govern municipal ha apostat pel barri de Mar i ho demostra el fet que en només dos anys s'han fet actuacions històricament reivindicades com "el pas sota la via del carrer de la Llibertat, que ja s'està executant i que esdevindrà un element clau en tota aquesta proposta de dinamització del barri; hem arreglat d'acord amb Renfe el pont que hi ha a la ronda Europa; es farà el projecte del Trajo de Garbí; la Sínia de les Vaques que ara es podrà integrar a la ciutat amb nous usos; el canvi d'enllumenat a Ribes Roges, amb nous fanals més sostenibles i econòmics; l'eliminació de la tanca del Port i el projecte del Far".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00